Wpis z mikrobloga

Zbliża się jesień i zima, a to oznacza sezon grzewczy i gorszą jakość powietrza przez następne pół roku. Jako, że i tak maska to ostatni krzyk mody, chciałem się was zapytać jakie maseczki antysmogowe polecacie? Takie certyfikowane. Noszę też okulary, więc wszelkie funkcje 'antypara' mile widziane. Ważne też, żeby filtry dało się łatwo kupić, np. na Allegro
Co macie, co polecacie a czego nie?
#smog #zdrowie #zima
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczoor: Niestety wszystko co skuteczne i wygodne wygląda słabo. Ładne maski przeciwsmogowe są słabe bo mają albo słabe mocowanie (jeden uchwyt na kark zamiast dwóch gumowych pasów) albo są nieszczelne.

Najlepsze rozwiązanie to jednorazówki FFP2 . W czasach koronawirusa nie rzuca sie czlowiek w oczy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@RoastieRoast tylko na allegro jest strasznie dużo takich ofert, od 2 zł do 100 za maskę. Podałbyś jakiś konkretny przykład z allegro co według Ciebie jest warte uwagi?
  • Odpowiedz
@kaczoor: Nie znam konkretnych niestety, nie mogę Ci pom9c, ale chętnie skomentuje te, ktore podeslesz.

Wg mnie najwazniejsze to wyslac najpierw do sprzedawcy pytanie o politykę zwrotów. Nie każdy moze akceptowac zwrot maski bo to art. higieniczny.

Pewnie będziesz musiał przymierzyć kilka, zanim znajdziesz coś dobrego.
  • Odpowiedz