Aktywne Wpisy
President_Hubert +229
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
- Tak 95.7% (242)
- Nie 4.3% (11)
#rolnictwo
jutro mają po niego przyjechać. Ciekawe ile przyjdzie wyłożyć kasy.
W sumie to takie bardziej teoretyczne pytanie. Bo zastanawiałem się po co obciążnik, jak to z tyłu ma kółka :D (tak, wiem. I tak jest obciążenie na zaczepie czy jak się to tam nazywa)
a co się okaże to będę wiedział w ciągu tygodnia.
Coooooo? Przy tak bajońsko drogim sprzęcie tylko rok?!? XD
Komentarz usunięty przez autora
@slabyslabek Ale za to na silnik gwarancja aż 2 lata :)
case/ steyr/ new Holland też dają rok.
@luk04330: I co ty chcesz takim zapasowym ciągnikiem zrobic? Bo nie bardzo rozumiem.
Masz maszyny do ciągnika, jak ci sie "duży" zepsuje to takim "malym" nawet takiej maszyny z pola nie ściągniesz, a co dopiero nim pracować. Chcesz trzymac dodatkowy zestaw każdej maszyny do "małego" jakby sie cos zepsulo? Tyle, ze zanim ty cokolwiek zrobisz taka 60 to serwis
@Stormweaver: Właśnie miałem to napisać. Oglądam na yotubie gościa z Danii, MartinFlaschGordon, który rocznie orze po 800ha. Większość tych 30 czy 60 od nowości tyle nie zaorała.