Wpis z mikrobloga

@marcinkox3 wiadomo że nie latasz nim na jakiś wykopowy #nightdrive :D
W sumie to takie bardziej teoretyczne pytanie. Bo zastanawiałem się po co obciążnik, jak to z tyłu ma kółka :D (tak, wiem. I tak jest obciążenie na zaczepie czy jak się to tam nazywa)
  • Odpowiedz
  • 2
@Czaajnik nie pełni to tylko roli przeciwwagi jeśli podwiesza się coś z tyłu, bo gdy jest doczepione coś ciągniętego to też się to stosuje, chodzi po prostu o stabilność, działa to na tej samej zasadzie co wyciąganie na boki rąk przez kogoś kto idzie po linie np
  • Odpowiedz
@marcinkox3 W mojej okolicy są 2 nowe Deutz-Fahry (sadownik i taki pokroju c360) i oba j----y się na gwarancji, po dwóch latach znajomy musiał wymienić sprzęgło w sadowniku i narzekał na inne zużyte elementy. Z kolei 2 nowe Kuboty sadownicze w okolicy i nic się z nimi nie dzieje.
  • Odpowiedz
trzymają stare 60tki jako dodatkowy ciągnik czy nawet główny po generalce.

@luk04330: I co ty chcesz takim zapasowym ciągnikiem zrobic? Bo nie bardzo rozumiem.

Masz maszyny do ciągnika, jak ci sie "duży" zepsuje to takim "malym" nawet takiej maszyny z pola nie ściągniesz, a co dopiero nim pracować. Chcesz trzymac dodatkowy zestaw każdej maszyny do "małego" jakby sie cos zepsulo? Tyle, ze zanim ty cokolwiek zrobisz taka 60 to serwis
  • Odpowiedz