Wpis z mikrobloga

Mirki, poszukuję świadków lub nagrania wymuszenia pierwszeństwa przy zmianie pasa przez kierowcę tira firmy GabTrans. Zdarzenie miało miejsce zaraz za zwężeniem przy węźle Konotopa w kierunku Warszawy około godziny 11:30. Cudem uniknąłem kolizji, ale przez ostre hamowanie mam dwie opony do wymiany. Po pracy przejdę się na komisariat złożyć zawiadomienie, ale obawiam się, że bez nagrania/świadka nic nie zrobię. Posiadam jedynie zdjęcia tablic naczepy/ciągnika. Może ktoś akurat przejeżdżał?

#konotopa #kolizja #wypadek #nagranie #tir #ciezarowki #bekaztransa
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ostrgimp: zamiast na psy zadzwoniłbym z blefem do tej firmy. Będą wiedzieli kto jechał. Daj mu szansę na dogadanie, albo nieistniejące nagranie leci na psy i do netu.
  • Odpowiedz
@don-wasyl: auto bez abs
@MrMate: dłuższa trasa, oponki dobrze rozgrzane i zblokowanie kół w okolicach 130 km/h kończąc hamowanie na ok. 80 km/h tak się skończyło. Jak wcisnąłem hamulec i patrzyłem na zbliżającą się naczepę to wolałem nie odpuszczać, praktycznie od razu poszedł dym z opon, więc wiedziałem, że może być słabo, ale lepsze to, niż wbicie się w naczepę (chociaż wtedy dla policji sprawa byłaby bardziej klarowna).
  • Odpowiedz