@Scino: Na stronie nawet nie ma info co to za zasilacz xd jest tylko info, że 255w. Ogólnie podobno z gotowcami jest ten problem, że często dają dobry procesor i ramy na przykład, ale reszta jest do kitu np. zasilacz czy płyta główna.
@Scino: @spaduwa_mam_robote: to nie jest gotowiec w sensie "składak z allegro" tylko pc sff z linii biznesowej della. Jakościowo zasilacz czy płyta powinny być ok, ale nie licz na łatwą rozbudowe
@Scino: z doświadczenia, jeśli nie masz specjalnych wymagań co do CPU czy GPU (np. obsługa konkretnych zestawów instrukcji bo niski poziom, czy obsługa CUDA/OpenCL na odpowiednim poziomie) to ignorujesz absolutnie wszystko oprócz RAM, którego ładujesz tyle ile się tylko da.
@Scino: tak, pewnych rzeczy nie wymienisz łatwo jakby się zepsuły (np płyta, zasilacz), pewnych nie dołożysz (np grafa) bo w środku nie ma miejsca, jak i nie przeniesiesz niczego do kolejnego pc (ew. poza dyskiem)
@Scino: kupowałem dla znajomych poleasingowego Della Optiplexa 3020, też w obudowie SFF. Jeżeli ten bazuje na tej samej obudowie (wygląda na bardzo zbliżoną) to w środku jest bardzo ciasno. Dodatkowo, dla oszczędności miejsca, są zastosowane jakieś rozwiązania w stylu "szyny" na dysk na coś w stylu zatrzasków itp. i na prawdę dziwnie się to rozbiera. Pod względem samej jakości raczej nie miałbym zastrzeżeń (biorąc pod uwagę cenę). Natomiast sam korzystam
@Scino: do programowania i oglądania filmów raczej ci niepotrzebna, ale możesz sobie dodać zawsze, mogę doradzić w zależności do czego potrzebujesz tej karty ( ͡°͜ʖ͡°) do programowania zintegrowana wystarczy
Procesor wyposażono w zintegrowany układ graficzny AMD Radeon Vega 3, który jest jednostką o podstawowej
wydajności. Zintegrowana karta graficzna Radeon Vega 3 sprawdzi się więc w komputerach biurowych i domowych, > a w szczególności w konfiguracjach budżetowych do mniej wymagających zastosowań.
@Scino: ja generalnie kupuję takie komputery na zasadzie, że powinien wytrzymać kilka lat (bo teoretycznie konstrukcja powinna być lepsza niż z serii dla użytkowników domowych), a potem najwyżej idzie do wyrzucenia jako całość (za wyjątkiem dysku i ew. kilku pomniejszych podzespołów). Do standardowych zadań raczej bez problemu jest wystarczający, natomiast jest bez jakichkolwiek perspektyw na rozbudowę (sama konstrukcja na i5 4gen już też jest dość leciwa, chociaż sam z niej
LINK
#komputery #programowanie #studbaza
A tak na serio to nie, słabiutki.
Lepiej kupić coś takiego, trochę drożej, ale masz przynajmniej gwarancję, że nic nie jest z czarnej listy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.purepc.pl/jaki-komputer-kupic-zestawy-komputerowe-na-wrzesien-2020?page=0,1
A
1. Wchodzisz tutaj: https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=703640
2. Wybierasz obudowę.
3. Zmieniasz ramy na 2x8GB, jeżeli chcesz.
4. Wybierasz w "Usługi serwisowe": "Montaż komputera".
5. Przy składaniu zamówienia dodajesz kod rabatowy "W3FHN58JFW" (montaż komputera za 1zł, czyli 94zł upustu, akurat pod obudowę).