Wpis z mikrobloga

@diogene: dlatego mówię żeby pominąć do czego się odnosił i skupiłem sie na meritum, które widać w tweecie. Cisnięcie beki z tej wypowiedzi nie ma sensu bo ma tu rację.
  • Odpowiedz
@diogene: nie było mnie słychać wiec powtórzę jeszcze raz xD Parafrazując Grzesia "Szczęść Boże" Brauna: Konfederacja to zamordystyczno-katolibańska partia nazywana dla zmylenia przeciwników wolnościową.
  • Odpowiedz
@Fighter_forGlory: To pokaż w którym miejscu kłamie/nie ma racji bez przywoływania szerszego kontekstu. Nie ważne z czym się Bosak nie zgadza, to że konstytucja przyzwala na zakazywanie zachowań z powodów moralizatorskich jest faktem.
  • Odpowiedz
@TenTypZez: Pewnie, zgadzam się że państwo powinno się odpieprzyć. Ale nie od tego co uważamy zależy co dopuszcza konstytucja. Jeżeli jednak zakaz proponowany przez Bosaka byłby niekonstytucyjny to wymienione przeze mnie zakazy wydają się równorzędne i one również są wtedy niekonstytucyjne.

A to jak wyglądałaby argumentacja za wprowadzeniem lub nie takiego zakazu moralizatorskiego pozostawiam na boku, bo nie o tym chciałem dyskutować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz