Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanJson: bo lepiej zamiast 10h się je#@$ac to pobawić sie 1h i skasować 1-2k ;P niż 5k za 10h prawda? wchodzisz na wyższy level unikasz wypalenia masz czas na inne rzeczy itd. po co mam rurociąg robić jak ja lubię wiaderkami wodę nosić do końca życia robiąc to samo tak samo ciężko bo niby całe życie będziesz taki sam? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lojawyk: Dokładnie
@kodecss: Typie uciekaj stamtąd. Przecież takiego systemu nie zrobisz przerabiając jakiś ecommerce do wp, bo tam przeważnie jest koszyk i liczenie w sztukach, a tu masz unikalne rzeczy i terminy etc.
Albo wyjdzie ci potworek, który się r------e przy pierwszym warunku poza "Janusz A wynajął nubirę na godzinkę", albo będziesz nad tym siedział jak jednoosobowe korpo... Za 300 złotych xD
  • Odpowiedz
@kodecss: Stracisz jeszcze więcej czasu a on będzie cię wysysał jak tylko się da. Powiedz ze teraz ma ci dać 300zl na które się umawialiście i możecie ciągnąć temat dalej na innych zasadach albo kończysz prace i nic mu nie dajesz. Rura zmięknie zobaczysz. Tak to sobie możesz czekać na te pieniądze i gowno zobaczysz xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kodecss: jakoś zadziwiająco często wpadasz w taką klientelę. Nie sądzisz, że przejawiasz pewne problemy z asertywnością oraz zdecydowanie nie potrafisz wycenić swojej pracy? Przez wycenę mam również na myśli odpwpedniego zbriefowania klienta. Przecież każdy klient przychodzi z "prostym zadaniem", a jak bym opierał swoje wyceny o to co mówi klient to albo bym wszystko robił to za pół darmo albo pracował nad tym parę minut.
  • Odpowiedz
@resuf: co do asertywności masz niestety masz rację,
No na początku to brzmiało spoko
"hej złączył byś mi te 3 szablony w jeden, plus podmiana kilku zdjęć"
A teraz się okazuje, że zdjęć jest 140+ i każde waży minimum 7 mb - nawet nie wspomnę, że każde zdjęcie muszę poprawić bo nie wrzucę takich. Napiszę do typa, że mogę to zrobić za 1000 zł stronę wrzucę na swój serwer po
  • Odpowiedz
@kodecss: źle się do tego zabierasz. Jak odpowiednio nie przeprowadzisz wywiadu przez pracą to zawsze będziesz miał takie sytuacje. Zawsze wyceniał "na obecny stan posiadanej wiedzy pracę wyceniam na X. Po zapoznaniu się ze szczegółami po otrzymaniu materiałów będę mógł wycenić dokładniej". Dostajesz materiały i JASNO i klarowni opisujesz klientowi dlaczego będzie drożej np. "Pisał Pan o złączeniu trzech szablonów w jeden i podmianie kilku zdjęć. Wycena nie dotyczyła: (tutaj
  • Odpowiedz
@resuf: 20 krotnie xD? 300 x 20 = 1000 zł ? okej. Ale serio koleś mi ma dać 300 zł za coś nad czym pewnie spędziłbym jeszcze z 20 godzin. Gdzie ja typowi, który w mieszkaniu wyczyści mi junkersa i sprawdzi szczelność płace 200 zł za 1h roboty.
  • Odpowiedz
@kodecss: no jak szuka profesjonalisty do tej pracy to znaczy, że ma przyszykowane jakieś 4-6k, bo tyle to powinno kosztować z tego co piszesz.
  • Odpowiedz
@kodecss: ja ostatnio za regulacje drzwi garażowych w domu pod Warszawa zapłaciłem 500 zł a typek to robił 15 min.( ͡° ʖ̯ ͡°) - tylko sam nie umiem także trzeba płacić jak sie chce mieć tak samo jak twój klient nie umie to niech płaci.
  • Odpowiedz
@kodecss: No chyba nie jestes powazny, skoro obrabiasz Janusza za 300pln ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zycze Ci lepszych klientow i zebys mial mozliwosc wybierania ich, a nie musu brania lipy od januszexa. Wytrwalosci mirku
  • Odpowiedz