Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja p------e w co ja się wpakowałem.

@kodecss: W lekcję życia. Jeśli nie podpisywałeś żadnej umowy, to pożegnaj janusza i następnym razem skorzystaj z nabywanego właśnie doświadczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kodecss: Sam się w to wpakowałeś. Ja bym po prostu zrezygnował. Na początku powinieneś ustalić w miarę dokładny zakres pracy(umowa), a za każdą zmianę dopłata to szybko by zrezygnował z nieskończonego wymyślania.
Jeśli dalej będziesz to kontynuował, to zawsze mu coś nie będzie pasowało oraz ciągle wymyśli coś nowego. W najgorszym przypadku nie zapłaci, a Ty stracisz dziesiątki godzin.
  • Odpowiedz
Ale powiedźcie mi, chyba 300 zł przy takiej robocie to jest śmiech na sali.

@kodecss: Za tyle to stawia się wordpressa na gotowym szablonie bez większych modyfikacji(max kilka godzin), a nie buduje system rezerwacji pojazdów.
  • Odpowiedz
@kodecss nie o to chodzi w tej sprawie. Nawet gdybyś robił projekt za 3000 zł to wciąż muszą być określone granice, co za tę kwotę wykonasz a co nie - wtedy możesz powiedzieć klientowi, że więcej nie zrobisz i poprzez to umową/ustaleniami w mailu chociaż
  • Odpowiedz
Ja p------e w co ja się wpakowałem.

@kodecss: powiedz mu wyraźnie i dobitnie że ty za 3 stówy to masz dniówkę, a nie 4 dni.
Albo dopłaca tysiaka i rozmiawacie dalej, albo au revoir.

Wiem co mówię, miałem ten epizod w życiu że w------m się we freelancerkę.
Ale jak chcesz mieć do portfolio to już twoja wola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kodecss: przyjdzie jakiś hydraulik na 2 minuty i 100 złotych woła (albo i więcej) a Wy webdeviarze sami się nie szanujecie. Siedziałeś 4 dni i jednak dla niego robiłeś zamiast mu to powiedzieć. To już nawet Hindusi mają wyższe stawki. 300 zł nawet za prostą stronkę typu 4 podstrony to jest śmiech.
  • Odpowiedz
A typ mi odpisuje, że chyba nie jestem poważny xD

@kodecss: No w sumie to sporo ma racji... Jak widzę to co opisujesz i o jakich piszesz stawkach, to popieram jego zdanie.
  • Odpowiedz
@kodecss: no jestes niepowazny. Mowiles ze pisal do Ciebie czyli miales umowe jakas nieformalna ale spisana (w innym przypadku masz nagrane rozmowy telefoniczne - zgodnie z RODO bo to jest Twoj prawny interes utrwalac ustalenia kontraktu, RODO tylko mowi ze nie mozesz tego przetwarzac w innych celach.
).
Robisz to co ustaliles za 300zl, wysylasz fakture. Jak nie zaplaci to do factoringu.
Dalej dogadujesz co dalej
  • Odpowiedz
@kodecss: ja za coś co mi zajmuje 10h biorę 5k czasami - życie freelancera. W życiu za 300 zł bym nie zrobił nawet jakby to była prosta strona. Nie przyzwyczajaj januszy bo potem będą myśleli ze klikanie w komputer to za 5 zł zrobi.
  • Odpowiedz