Wpis z mikrobloga

Mirki, bardzo wazna sprawa. Dzis krazac po #wenecja we #wlochy znalazlem sie w takim sklepie z winem, bajecznie tanim. Bylo tez bajecznie pyszne. Wypiwszy wino, po dotarciu do hotelu zupelnie zapomnialem gdzie to bylo xD mam jedynie numer budynku z naprzeciwka. Czy ktos ma pomysl jak to odnalezc? Google maps nie pomaga. Pamietam jedynie ze to bylo na polnoc/polnocny wschod od Fondaco dei Tedeschi...#alkoholizm
piotrek-zielony - Mirki, bardzo wazna sprawa. Dzis krazac po #wenecja we #wlochy znal...

źródło: comment_1600456855JdnvJeRbzuHwuk88Yw5UkO.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojtekminecraft997: jakieś muzea, miejscówki, jedzenie, które polecasz obowiązkowo? mamy 4 dni także ponoć to spokojnie czas, zeby obskoczyć całą Wenecję 2 razy :D ja się niestety nie załapię na Rolling Venice już niestety wiekowo, więc karta będzie ciut droższa, ale ponoć i tak się opłaca
  • Odpowiedz
@fifithebest:
Jeśli chodzi o jedzenie - chodziłem do restauracji zupełnie losowo, nie sprawdzając wcześniej opinii itp. Dlatego też może nie byłem w jakiś wybitnie ciekawych miejscach :D Ale na pewno polecam Aperol Terazzo - restauracja Aperola. Do pełnego po brzegi kielona Aperola w cenie 7E dostajesz jeszcze przystawki za free i to takie dość ciekawe, wyszukane.

Najciekawsze muzea to te na placu Św. Marka + Pałac Dożów (zatem nic odkrywczego).
  • Odpowiedz
@wojtekminecraft997: jeszcze Cię zmęczę jednym pytaniem, jak z płatnością kartą w mniejszych knajpkach? Bo przelałem wszystko na revoluta, a teraz dopiero obczaiłem, że jest tylko 800 zł wypłaty miesięcznie w bankomatach i jak jest z tym problem, to pasuje zabrać od razu jakąś gotówkę.
  • Odpowiedz
@fifithebest: Zdecydowanie polecam zabrać gotówkę. Ja się bardzo zdziwiłem, że Wenecja jest mega popularnym miejscem turystycznym, a jednak nie wszędzie akceptują płatności kartą. Nie wiem, czy było to spowodowane tym, że byłem poza sezonem, ale zdecydowanie bezpieczniej będzie mieć nieco gotówy. Z reguły jednak w większości miejsc płaciłem Revolutem.
  • Odpowiedz
@fifithebest: Nie licząc passa to wydawałem praktycznie właśnie tylko na knajpy, jedzonko, jakieś pierdoły. Wenecja jest droga - najtańsza pizza to ok. 7 euro, makarony ok. 10 euro itp. Tak więc myślę, że dziennie na dwie osoby schodziło koło 30-40 euro. Oczywiście pewnie da się taniej.
  • Odpowiedz