Aktywne Wpisy
Sla_Voy +57
No i jeb :/
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
lagomorph +525
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego deweloperzy marnują cenną przestrzeń przeznaczając na wysokość mieszkań ponad 2 metry? Powinno się wyznaczyć nowy standard i budować na maks 190. Ja mam akurat 190 cm więc mi to pasuje, a jak ktoś jest troszkę wyższy, to zawsze może się schylić. Dzięki takiej oszczędności może udałoby się zamiast 10 pięter budować 11 przy takiej samej wysokości bloku?
#koalicjadeweloperska #nieruchomosci
#koalicjadeweloperska #nieruchomosci
Zawsze uważałem, że jest to głupie ale ostatnio przekonałem jak bardzo skrajnie.
Dołączyłem do przegrywowe discorda. Początkowo nie chciałem, bo nie chciało mi się siedzieć narzekać i #!$%@?ć na cały świat. Ale jednak myślę sobie, zobaczę co tam się dzieję. Moje wyobrażenia były zgoła błędne.
"Przegrywy tylko siedzą płaczą i użalają się nad sobą zamiast coś zrobić". Nawet nie wiecie ile Ci ludzie robią, żeby ogarnąć swoje życie. Cały czas się mocują z życiem które daje im w kość. A oni ponoszą ogromny wysiłek, żeby jakoś iść do przodu. Aż serce się kroi jak widzi się ileż oni muszą się starać.
"To ich własna wina" Nie trzeba wchodzić na discord, żeby przyuważyć, że znaczna część przegrywów pochodzi z rozbitych rodzin. No przypadek #!$%@?. Sami podjęli decyzję, że przegrywają życie. Bo przecież to nie zewnętrzne czynniki, a własne decyzje. Nie dość, że najczęściej matka sama nie poświęci tyle uwagi co dwóch rodziców to jeszcze sama ma mniej czasu dla dziecka bo wszystko jest na jej głowie. A do tego wjeżdża bieda na pełnej #!$%@?.
Poza tym w 95% przypadków przegrywy mają defekty fizyczne. Są konkretne badania naukowe pokazujące, że będąc brzydki masz w życiu po prostu gorzej. I tu nawet nie chodzi o związki itd. ale o to jak traktują Cię inni ludzie. A to się realnie przekłada na życie. Zarobki, ilość znajomych, nawet to czy jesteś intro czy ekstrawertykiem jest powiązane z urodą.
#!$%@? wychowanie, brzydota, bieda czy choroby. Przepis na porażkę. Tak, to że są #!$%@? to ich własna wina.
Nawet nie wiecie jak Ci ludzie są pokrzywdzeni przez los. Jak jest im ciężko i jak się starają.
Wam się wydają to problemy abstrakcyjne, niezmaterializowane. Ale pomyślcie o tym dzieciaku z podstawówki z którego wszyscy się śmiali. Śmiali się z powodu rzeczy na które nie miał wpływu. Przypomnicie sobie go i powiedzcie mu w twarz, że sam jest sobie winien. Łatwo to się gada w necie, a nie jak się widzi problem naprawdę.
Nawet nie wiecie jakimi złotymi ludźmi są przegrywy. Wspierają się, pomagają sobie jak mogą. Zupełne przeciwieństwo niektórych debili którzy potrafią tylko oskarżać. Moje serce zawsze będzie z ludźmi pokrzywdzonymi przez los, a tym którzy ich hejtują to bym w twarz napluł.
#przegryw #stulejacontent #neet
Komentarz usunięty przez autora
Zniechęcić do siebie innych ludzi, owszem. Starają się i to z dobrym skutkiem!
Raczej siedzą w bagnie własnego #!$%@? i jeśli pojawi się jakaś osoba z zewnątrz to zamiast merytorycznie porozmawiać o problemie jest jek eee polka, eee Oskarek, #!$%@?. Wszystko to przez takich jak Ty, to wszystko wina innych dookoła.
Napluja w twarz losowej osobie, żeby
Wasze pomaganie nawzajem to hejtowanie i zrzucanie winny na innych. Trudno żeby było inaczej kiedy macie toksyczny sposób myślenia.
@oszty: W życiu codziennym oni Ci tego w twarz nie powiedzą, tylko w internecie. Ile razy Cię coś takiego w rzeczywistości spotkało?
Dlaczego z tym się w 100% zgadzasz skoro są osobniki które nie musiały nawet sekundy pracować na niezbędne do szczęścia czynniki jakimi są przyjaciele, partner oraz niezbędne do życia pieniądze? Nie musieli na nic zapracować więc to całkowicie obala ze kazdy musi.
Problemem przegrywa jest to ze musi on zapracować na coś co
Komentarz usunięty przez moderatora
@YodaMonster: Jeżeli chcesz winić kogoś za ten stan rzeczy, to tylko swoich rodziców. Osoby decydujące się na dzieci powinny to robić odpowiedzialnie. Ktoś z możliwością przekazania choroby genetycznej nie powinien decydować się na dzieci, ze względu na ryzyko wystąpienia choroby. Jeżeli