Wpis z mikrobloga

Dzień dobry!

Udało mi się zmotywować do napisania co nowego #umniewbarze

Od Marca jak wszędzie uderzył w nas koronawirus i wszystkie związane z nim obostrzenia. Zamknięto nam 2 szkoły (700 posiłków codziennie). Ogólnie obrót spadł nam o ponad 75%, ale to historia na osobny wpis. Teraz powoli wszystko wraca na swoje tory.

Obecnie oprócz dwóch szkół, które mieliśmy w zeszłym roku doszła kolejna - trzecia. Dla jednej z nich gotujemy tylko dla części dzieci, ze względu na organizacje miejsc do jedzenia zgodnych z wytycznymi sanepidu. Znowu - koronawirus.

Co dziś gotujemy? Proszę bardzo:
70l - krupnik
50l - kapuśniak
50l - ziemniaki na kluski
30l - zrazy wieprzowe
2x30l - ziemniaki na pierwsze dzisiejsze obiady - później w ciągu dnia gotujemy więcej. Ogólnie dzisiaj zużyjemy około 200kg ziemniaka.
Kilka mniejszych garów (5-20l) na sosy, buraczki, marchewkę z groszkiem itd.
Duża patelnia srebrna - gulasz węgierski do placków - 50kg mięsa - będzie tego z 80 litrów
Duża patelnia czarna - gulasz wieprzowy - 20 kg mięsa - 30 litrów sosu.

Na stole obrane i wydrylowane 60kg jabłek w 40 minut dzięki tej jednej małej maszynce.

Dzięki żeście się martwili, u mnie syćko dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#dziendobry #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja #cebulagryziewoczy
KubaJam - Dzień dobry!

Udało mi się zmotywować do napisania co nowego #umniewbarze 
...

źródło: comment_1600232131VufWj0GM8xup3OpTs5JtNr.jpg

Pobierz
  • 40
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KubaJam: właśnie też się zastanawiałem co tam w barze. Do obierania ziemniaków też pewnie macie maszynkę, bo chyba obrać 200 kg w ciągu dnia to byłoby trochę roboty ( ͡° ͜ʖ ͡°)?