Wpis z mikrobloga

Ogólnie posiadanie książek na półkach świadczy o tym że ktoś się czymś interesuje. Sam mam książki które nie odzwierciedlają mojego światopoglądu, albo książki słabe, ale musiałem je przeczytać by się o tym przekonać. Dla mnie wątek dość głupi. Ludzie myślą chyba że jak ktoś kupi książkę (ghostwritera) Kaczyńskiego to się musi z nim zgadzać w stu procentach XD
No ale ja mam pół mieszkania książkami zawalone.+
  • Odpowiedz
Ojjj taak, pseudo intelektualny wysryw, niezrozumiały bełkot, nic nie wnosząca do życia seria książek, napisana przez przeintelektualizowanego Żyda, który uważa się chyba za proroka prawdy objawionej i kolejnego mesjasza (tak, mesjasza specjalnie z małej litery). Każdy kto się tym zachwyca jest ograniczony umysłowo i nie potrafi samodzielnie myśleć.
castover - Ojjj taak, pseudo intelektualny wysryw, niezrozumiały bełkot, nic nie wnos...

źródło: comment_1600085466s3g9YIkioI6Hyz6is6b0iw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Ojjj taak, pseudo intelektualny wysryw, niezrozumiały bełkot, nic nie wnosząca do życia seria książek, napisana przez przeintelektualizowanego Żyda, który uważa się chyba za proroka prawdy objawionej i kolejnego mesjasza (tak, mesjasza specjalnie z małej litery). Każdy kto się tym zachwyca jest ograniczony umysłowo i nie potrafi samodzielnie myśleć.

@castover: Mógłbyś jakies konkrety podać?
Ksiazka jest bardzo prosta (latwosc na poziomie Harrego Pottera), wiec nie rozumiem jak mozna nazywac ja pseudo
  • Odpowiedz
@Tygryskrzywyzgryz: To jest idealny watek do wylapywania idiotów.
Bo jak ktos daje np Ziembę to spoko, ale jak ktoś podaje Marksa albo Biblię to juz wiem ze mam do czynienia ze wtornym analfabetą xD
  • Odpowiedz
@castover: Wait, wait
Jak dla mnie całkiem wartościowa pozycja, szczególnie końcowe rozdziały dały mi bardzo fajne spojrzenie na proces powstawania współczesnego kapitalizmu.
Trzeba przyznać, że autor czasem narzuca lekko swoją wizję świata jako jedyną właściwą, ale nic to tej książce nie ujmuje ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz