Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +14
po dwóch miesiącach dotarłem do pani okulistki, powiedziała, że ten mój ból silny oka i wymioty przez 3 godziny co kilka miesięcy, to ona nie wie skąd, ona tam nic nie widzi (hehe), może migrenowe, na kontrolę za dwa miesiące umówion, jak będzie w między czasie kolejny atak to mam obserwować czy to w małym punkcie jest czy promieniuje i gdzie to dokładnie jest
niby wiedziałem, ale tak dużo czasu mija, że
niby wiedziałem, ale tak dużo czasu mija, że

menelf +4
co o mnie myślicie do tej pory, ale tak szczerze

Czy ktoś ma już jakiś czas i może o tym coś napisać? (opłacalność, uzyski, konserwacja, zima i praca na mrozie, czy coś strzela ( ͡° ͜ʖ ͡°) itp)
Czy na instalacje na trackerach oba ogólnopolskie benefity ( program mój prąd i obniżenie podatku) można uzyskać? Nie musi być taki panel zamontowany bezpośrednio na dachu?
#fotowoltaika
#oze
#trackery
#panele
#energia
#elektryka
#energetyka
#mojprad
Konserwacji jako takiej nie przeprowadzaliśmy - jeszcze u nikogo nie było potrzeby, awaryjności też brak.
Jak najbardziej można wtedy korzystać z ulg, nie ma z tym problemu.
Do dachu można dopasować instalacje montażem inwazyjnym, ew. montaż na gruncie - trackery to ostateczność ze względu na swoją cenę. Możesz
@zibizz1: takiego nieosłoniętego choć minimalnie miejsca poza dachem i rogiem tarasu nie mam niestety.
@majorski: ok, porobię dokładne pomiary i zdjęcia i podeślę, dziękuję.
@CichyBob: niestety nie mam gruntu odsłoniętego cały dzień.
źródło: comment_1600083858eZRJByfXzMxAPYq1Fph1Xg.jpg
Pobierzźródło: comment_1600084494O3RQkF10Vqn0Ve0mbBA2lZ.jpg
Pobierz