Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 56
#koronawirus #covid19 #covid1984 #plandemia

Ale wlasnie mialem sytuacje.

Wchodze do zabki, robie zakupy. Pani zza lady krzyczy cos o maseczce. Mowie nie mam i dalej robie zakupy. Na co pani stwierdza, ze mnie nie obsluzy.

Ja: OK, w takim razie wzywamy Policje.

Policja przyjechala, zanotowala interwencje i jutro ide zlozyc doniesienie o popelnieniu wykroczenia z art 135 kw.

Sprzedawczyni dostanie mandat.

Teraz najlepsze. Podczas interwencji do sklepu wchodzi dwoch sebkow yez bez maseczek, pani pyta o maseczki, a typ mowi, ze ma astme, potem pyta go jakies zaswiadczenie, na co typ mowi, ze nie ma i zostaje obsluzony, bo UWAGA !!

Podal powod dlaczego nie ma maski. Ja nie podalem, wiec mnie nie obsluzyla, bo ani nie mam zaswiadczenia, ani nie podalem powodu.

Skad Ci ludzie czerpia wiedze? Jeszcze mi wlasciciel sklepu tlumaczy, ze to jego wewnetrzny regulamin i moze sobie w nim ustalac jakie chce warunki.

Beka z koronopanikarzy, ktirzy nie znaja swoich obowiazkow i nie znaja obostrzen, na ktore nalozyl na nich ustawodawca.
  • 74
  • 47
@arysto2011 #!$%@? mać dzbanie #!$%@?, rób te #!$%@? zakupy w masce, a nie babce która ma odgórny nakaz sprawdzania tego robisz pod górę. Babka pracuje pewnie za najniższą i jeszcze musi się użerać z takimi debilami jak Ty. Jak nie wierzysz w wirusa to w niego #!$%@? nie wierz, ale daj normalnie funkcjonować ludziom w tej #!$%@? dla wszystkich pandemii.
  • 7
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl:

masz bardzo srednie pojecie w temacie, a probujesz zgrywac eksperta. szerszy wywód prawny w tej kwestii znajdziesz w moim znalezisku dot. mcdonalda, na wierzchu na moim profilu. w skrócie - @arysto2011: ma racje.

są już pierwsze wyroki w takich sprawach, najbardziej sławny z Suwałk. osobiście po pierwszym prawomocnym skazującym wydanym przez SR we Wrocławiu (z mojego zawiadomienia) złożyłem ponad 60 kolejnych zawiadomień, więc za parę miesięcy będę miał stertę
@arysto2011: ale gardze takim zachowaniem.. taka sprzedawczyni to ma nieźle przerąbane.. Wejdzie jeden oszołom i wezwie policje i narobi problemów, bo nie zna chociaż podstawowych zasad empatii i ciężko mu założyć maseczkę na 3 minuty.. potem wejdzie drugi oszołom i też zrobi afere i też wezwie policje, bo jakiś klient chodzi bez maski.
  • 1
@worldmaster: Juz sie skoonczylo. Dzisiaj skladam zawiadomienie z doeodem w postaci nagrania i tye.

A ja gardze byle tluszcza, ktora poczula, ze moze cos wymagac, ale info pobiera od pari z fb i nawet nie wie czego moze wymagac i jak to realizowac.

Reezta zastraszona usluznie godzi sie na wszystko chowajac swoj RiGCz.