Wpis z mikrobloga

@crest: mój znajomy gej naprawdę chciałby odwiedzić swojego partnera w szpitalu. Znajomy ów nie popiera ogólnie ruchów LGBT+ i odcina się od takich akcji jak wyżej ktoś zaprezentował. Czemu miałby być poszkodowany tym, że ktoś robi mu na złość i z tego powodu ograniczane są jego prawa (choćby ludzkie prawo do odwiedzin partnera życiowego w szpitalu)?
  • Odpowiedz
@maraciewicz niech twój znajomy gej podziękuje
@R187 I innym teczusiom, którzy robią wszystko, aby tak się nie stało. Ostatnio ten dzban śmiał się z ludzi hetero którzy byli na marszach #lgbt, to z całą pewnością bardzo pomaga sprawie XDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@crest: no właśnie, pytanie - czy wyrównanie praw musi zależeć od tego jak ktoś się zachowuje? To że Margot jest idiotą nie powinno mieć wpływu na mojego znajomego, który po prostu chce przeżyć życie wspólnie ze swoim partnerem spokojnie i bez szczególnych utrudnień ze strony państwa...
  • Odpowiedz
@maraciewicz a właśnie, że powinno mieć. Lgbt na czele z tym bordowym piwniczakiem @R187 zrzucają odpowiedzialność zbiorową na katoli i mi się podoba, że działa to w drugą stronę. A najbardziej mi się podoba: ratunkufaszyzm.jpg ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz