Wpis z mikrobloga

Działka budowlana pod dom blisko dużego miasta (bliżej sklepy, szkoły itp) czy działka budowlana z 25-35km dalej, ale tańsza czterokrotnie (mniejszy kredyt, szybsza splata, większy komfort finansowy).
#budownictwo #dom #nieruchomosci

Gdzie lepiej się budować?

• Droga działka blisko miasta 58.9% (33)
  • Tania działka dalej od miasta 41.1% (23)

Oddanych głosów: 56

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emdowu: zależy jeszcze jaki dojazd, ale te 30km dojazdu będzie w------ć mocno ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak w ciemno ja bym głosował za działką bliżej miasta
  • Odpowiedz
@Emdowu: zdecydowanie blisko miasta. Pamiętaj, że jak będziesz chciał to kiedyś sprzedać to bliżej miasta będzie dużo łatwiej. Sam dojazd to też koszt i strata czasu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Emdowu: to wszystko zależy ile to jest dla Ciebie blisko i dalej. No i jak duże to miasto, czy zakorkowane.
Mój tata do roboty dojeżdża ok 30 km. Dojazd zajmuje mu jakieś pół godziny. Dla mnie to akceptowalny czas. Teraz pytanie czy dla Ciebie też. ¯\_(ツ)_/¯
Ja mieszkam w wojewódzkim i do pracy też jeżdżę ok 20-30 min, a do roboty mam 7 km :D
  • Odpowiedz
@Emdowu: mówisz o szkole więc albo masz już dzieci albo będziesz je miał w niedalekim okresie i powiem to jako osoba która mieszkała zawsze 20+km od swojej szkoły. Nie skazuj na to swoich dzieci. Wtedy kiedy ich rówieśnicy będą się spotykać i utrwalać relacje to Twoje dziecko będzie siedziało w domu w-------e, że mieszka na zadupiu a ostatni bus na wieś wraca o max 22.
  • Odpowiedz
@Emdowu: 25-30 to dużo, a pośrodku czyli ~15km z dobrym dojazdem nic nie ma? Z drugiej strony jakby dojazd był droga dwupasmowa to i 30km nie brzmi zle
  • Odpowiedz