Wpis z mikrobloga

XD #bekazpisu #bekazprawakow #bekazkatoli #lewica #neuropa

To, w jaki sposób Andrzej Rozenek mówił o redemptoryście, nie spodobał się posłance PiS Annie Milczanowskiej.

- Ja bym chciała prosić pana posła, jeżeli już mówi o ojcu dyrektorze, żeby mówił ojciec dyrektor Tadeusz Rydzyk - powiedziała.

- Ale to nie jest mój ojciec. To jest dla mnie pan dyrektor, a nie żaden ojciec. Jestem osobą niewierzącą i mogę mówić jak chcę - odpowiedział Rozenek.

Słysząc te słowa, Anna Milczanowska poprosiła, żeby "już więcej takich inwektyw na antenie nie mówić". Andrzej Rozenek powiedział wówczas, że mówienie o kimś per "pan" nie jest inwektywą.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26283010,poslanka-pis-upomniala-posla-lewicy-w-sprawie-tytulowania-tadeusza.html#do_w=46&do_v=58&do_a=287&s=BoxNewsMT #polityka
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@yahoomlody:

wy?

To znaczy kto? Jestem w jakiejś grupie lewackiej lub konserwowej czy to znaczy "wy towarzyszu"?
Jeśli dużo osób tak robi to znaczy, że kojarzy się sytuacja. Lewacy się uruchamiają, gdy ktoś nie chce nazywać mężczyzny kobietą, ale jednocześnie upierają się przy nazywaniu zakonnika per pan, gdy ten chce być nazywany ojcem. I vice versa. To są identyczne sytuacje i hipokryzja obu stron. Czy takie tłumaczenie jest zadowalające?