Wpis z mikrobloga

Od 7 lat chodzę w okularach i myślę o tym aby spróbować założyć soczewki kontaktowe. Z zakładaniem myślę, że nie było by problemów a ściąganiem tych soczewek już mógł być problem. Są jakieś porady dla początkującego?
#soczewki #okulary #okulistyka
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 20
@janrouter wybierz się do specjalisty, żeby Ci dobrał odpowiednie i on powinien nauczyć Cię jak zakładać/ściągać i wszystko wyjaśnić
  • Odpowiedz
@janrouter: dwa razy podchodzilem do tematu i dwa razy poległem. No i pewno wpływ na to mialo to, że mam dość małą wadę i mogę normalnie żyć bez okularów. Ale i tak życzę powodzenia :)
  • Odpowiedz
  • 0
@janrouter ja aktualnie soczewki noszę tylko okazyjnie i nie mam problemów z zakładaniem nawet jak zrobię sobie pół roku przerwy, ale jak uczyłem się zakładać soczewki w szkole średniej to była masakra
  • Odpowiedz
@janrouter: Udaj się do salonu optycznego i poproś o pomoc przy doborze soczewek i poproś również o pomoc w nałożeniu. Ja gdy nosiłem soczewki tak zrobiłem (Vision Express), przyznam, że dwie miłe panie trochę się ze mną męczyły - reakcja obronna oka na wkładanie czegoś. Z czasem wejdziesz w taką rutynę i automatykę z ubieraniem i zdejmowaniem, że nocą będziesz to robił przy zgaszonym świetle.
Teraz od kilku lat jestem
  • Odpowiedz