Wpis z mikrobloga

Po reklamie można wnioskować że #citroen chce się przebić na rynek amerykański.

Przypomnę że C4 ma mieć wyłącznie trzycylindrowe 1.2 o mocy od 110 do 155KM ( ͡° ͜ʖ ͡°) powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#motoryzacja #samochody
Mithrindil - Po reklamie można wnioskować że #citroen chce się przebić na rynek amery...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mithrindil: Tobie się wydaje że w USA wszyscy chcą jeździć 7 litrowymi V8? To bardzo duży i bardzo podzielony rynek. A EV mają tam większy udział w rynku niż w UK, Niemczech, Francji czy w ogóle średnia Europejska. Są amerykanie w wielkich Pick upach a są w Fiatach 500 0.9l, nie wiem skąd pomysł że małe litraże miałyby się w USA nie sprzedawać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirkosoft bo się nie sprzedają. Ev to kwestia infrastruktury i Tesli. Wydał wyśle i ev praktycznie nie istnieje

I kwestia mentalności. To co prawda się jakoś tam zmienia, ale w momencie gdy oni ( powszechnie ) będą gotowi jeździć 1.2 to u nas do segmentu A będą pchali 500ccm znowu.

Pierwszy raz w USA byłem w 2005, ostatni raz we wrześniu. U nich się zmieniło dużo mniej niż u nas
  • Odpowiedz
@bigger: Reklama wręcz ocieka amerykańska popkulturą i lifestylem.

Na rynek europejski jest ta poniżej.

@Mirkosoft: Dokladnie tak mi się wydaje. Ludzie kupujący europejskie hatchbacki to margines i nawet jak już to zdecydowanie preferowane są niemieckie marki. USA stoi własną
Mithrindil - @bigger: Reklama wręcz ocieka amerykańska popkulturą i lifestylem.

Na r...
  • Odpowiedz
@bigger: Specem językowym nie jestem ale wydaje mi się ze o ile na stacji faktycznie jest gas tak przy rodzaju silnika jednak jest „petrol engine” jako określenie rodzaju paliwa. Ewentualnie „gasoline”.

Tak czy siak może jest i europejska ale ewidentnie widać inspiracje z amerykańskiej popkultury. Fryzury, technologia, pustynne krajobrazy
  • Odpowiedz
  • 0
@Mithrindil Nie jesteś. Ale fachowcy od marketingu w Multi miliardowej korpo są.

To nie jest reklama na amerykański rynek i tyle. To nie jest opinia tylko fakt.

Idę o zakład że i tak citroen nie wejdzie na rynek us w ciągu 5 lat
  • Odpowiedz