Aktywne Wpisy

Czy byliście kiedyś na weselu? Jak to wspominacie?

Artok +17
Postanowiłem się dowiedzieć, dlaczego naczelny logolud tak bardzo nienawidzi Wiedźmina 2. Przeskipowałem przez film na szybkości 2 i tego się dowiedziałem:
1. Misje skradankowe w Wiedźminie 2 są do d--y, bo on nie jest w stanie grać w Hitmany i nienawidzi gier skradankowych.
2. W Wiedźminie 2 jest dużo polityki, a on nienawidzi wątków politycznych i detektywistycznych w grach. Co prawda w książkach Sapkowskiego polityka przewija się co chwila, a Geralt regularnie wchodzi w
1. Misje skradankowe w Wiedźminie 2 są do d--y, bo on nie jest w stanie grać w Hitmany i nienawidzi gier skradankowych.
2. W Wiedźminie 2 jest dużo polityki, a on nienawidzi wątków politycznych i detektywistycznych w grach. Co prawda w książkach Sapkowskiego polityka przewija się co chwila, a Geralt regularnie wchodzi w
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-07 234033
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
Powiedziałbym, że dobry konsultant musi często aktualizować wiedzę bo jest teraz dużo migracji do cloudów i nowszych narzędzi. Same narzędzia są często updatowane. Ale z drugiej strony wszystko oparte jest na pewnych niewzruszonych fundamentach: SQL, modelowanie hurtownii
Co więcej, wydaje mi się, że na rynku BI konkurencja jest sporo mniejsza niż klasycznym programistycznym.
Przygodę z BI zacząłem 3 lata temu, i udało mi się dotrzeć do bardzo satysfakcjonującego poziomu pracując i ucząc się tylko w pracy 8h/dzień - bez wielkich nakładów czasowych po pracy.
O ile jesteś bardzo komunikatywny, i potrafisz i dobrze czujesz się rozmawiając o abstrakcyjnych konceptach
A do nauki np nowe wersje selenium (3.0), frameworki typu webdriver.io które ciagle idą do przodu (bo wspomniałeś js), CI/CD - kiedyś wszystko stało na lokalnym jenkinsie, dziś sporo firm idzie w clouda np CircleCI albo nawet BitBucket ma swoje CI, generalnie chodzi o narzędzia
https://bideveloper.pl/index.php/2020/08/22/branza-business-intelligence-za-5-lat-wywiad-z-pawlem-potasinskim/