Wpis z mikrobloga

@luxkms78: Nie tylko biedni i pijacy mogą się czymś zatruć ¯_(ツ)_/¯
@newnormal: Reakcja taka, a nie inna bo ten obrazek to jakiś eko dzban wymyślił... gdyby ten autobus zawiózł do celu każdego swojego pasażera tak jak rozwiozą ich samochody to by więcej nakopcił niż te samochody ()
  • Odpowiedz
@luxkms78: Nie tylko biedni i pijacy mogą się czymś zatruć ¯\(ツ)/¯

@Hrabia_Horeszko: Oczywiście - mam tylko na myśli to że:

1.) Nie spodziewałbym się tego po tej parze.
2.) W środkach transportu publicznego jest jednak czasami mniej przyjemnie niż we własnym samochodzie.
  • Odpowiedz
@overjoyed: Mieszkam w centrum miasta. Nadal lepiej mi mieć samochód. Tam gdzie dojeżdżam autem w 15 minut komunikacja miejska jedzie minimum 20, a z reguły 30-40. Poza tym w samochód wsiadam i jadę z punktu A do B, a w przypadku komunikacji jeszcze muszę się dostać na przystanek.
Nie widzę żadnych przewag komunikacji nad autem nawet mieszkając w najlepiej skomunikowanej dzielnicy.
  • Odpowiedz
@Oseghe wiem. Też mieszkam w centrum i mam samochód.( ͡ ͜ʖ ͡) ale wiele rzeczy mogę załatwić pieszo. Z autobusów i tramwajów korzystałem ostatnio...nie pamiętam xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@Oseghe: Przewaga komunikacji: nie wymaga kilkudziesięciu tysięcy na samochód i prawko, kasy na paliwo, ubezpieczenia, opony, naprawy itd, Nie martwisz się o parking, nie ukradną ci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Samochód niby fajny ale nie jest niezbędny na szczęście. Ja nie lubię i nie chcę jeździć samochodem.
  • Odpowiedz
#!$%@? wszyscy #!$%@? z tym rządzeniem kogoś życiem.Jest 2020r ludzie latają w kosmos a ja mam #!$%@? się ograniczać do MPK.#!$%@? to wsiadam w samochod jadę gdzie chce i o której chce.
  • Odpowiedz
@L3gion: Jedyne co to parking. Reszta to tak naprawdę stwierdzenie, że ktoś kto nie ma wyboru musi wybrać komunikację miejską. Niestety w naszym kraju samochód to nadal luksus, na który nie każdy może sobie pozwolić
  • Odpowiedz
@newnormal: nie odbierzesz nam wolności lewagu, hurr durr komunikacją się nie da jeździć nigdzie!!! 111 Nie po to zarabiam żeby z jakimś plebsem jeździć ( ͠° °)

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 67
@newnormal: ktoś kto mówi, że ludziom nie potrzeba samochodu chyba nigdy nie miał ani rodziny ani pracy ani żadnych obowiązków poza jazdą na uczelnię i po południu na piwko lub do kina.
  • Odpowiedz
Ty no mieszkam z rodziną. Mama nauczycielka musi do szkoły i na wywiadówki jeździć. Ojciec kilka budów dziennie musi obskoczyc jako kierownik. Brat do roboty się dostać a robota taka, że grafik mu się z dnia na dzień może zmienić. Ja do biura swojego dojechać muszę codziennie + planowane/nieplanowane wyjazdy do lasu (leśnik here). I powiedz mi, co w tym wypadku mamy zrobić? Autobusem o 23 na jednostkę się dostać? Tramwajem do
  • Odpowiedz
@MrTracerr
@Waspin
@newnormal
Opowi to chyba chodziło o sytuację gdzie nie każdy tak naprawdę potrzebuje samochodu. Są osoby które spokojnie mogą jechać komunikacja czy rowerem do pracy /szkoły ale jednak kupują auto bo to luksus i szpan przed wszystkimi. Więc wiadomo wasze sytuację są takie że musicie mieć auto. Jednak znam osoby ktore jeżdżą po osiedlu autem bo to zakupy czy praca a spokojnie mogą iść pieszo. Także z
  • Odpowiedz