Wpis z mikrobloga

@Scino: 35 osób miało maksymalny wynik rekrutacji a na kierunek wchodzi ~40 osób, część pewnie nie złoży papierów. Ciekawe skąd taki skok, rok temu było 96, a jeszcze wcześniej między 78 a 84.
  • Odpowiedz
@zsaku1: Przyciąga coraz to lepszych ludzi. Sam planowałem uw i pomimo tego, że się dostałem, to wybieram tcs. Więc zakładam, że próg już się utrzyma wysoki.
  • Odpowiedz
@Scino: i też chyba coraz więcej ludzi słyszy o nim. W każdym razie ciekawi mnie sytuacje, w której ponad 40 osób będzie miało maxa na rekrutacji :)
  • Odpowiedz
@zsaku1:

40 osób będzie miało maxa na rekrutacji :)

Myślę, że to może niedługo nastąpić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

i też chyba coraz więcej ludzi słyszy o nim

Dokładnie, pisałem z ziomkiem z uw i się zdziwił o co mi chodzi, gdy mu napisałem "tcs", ten kierunek nie ma jeszcze takiej popularności, ale już pomimo tego ma niemożliwe do przejścia dla większości progi
  • Odpowiedz
@xpantera:

rozumiem ze Ty tez bedziesz w TCS?

Tak ()

CZY napewno ten tcs jest taki dobry? na czym polega ich przewaga?

Nie mam pojęcia, ale patrząc na progi, chyba wiadomo, że otaczasz się ludźmi, którzy nie mają problemów z przedmiotami ścisłymi
  • Odpowiedz
@Scino: no miedzu 100 a 40 jest... ale czy nie lepsze bylyby egzaminy wstepne gdzie by sobie sprawdzali to co u nich jest najwazniejsze? mysle ze na tcsie by sprawdzali umiejetnosc myslenia
  • Odpowiedz
@xpantera: Tak, zgadzam się, też jestem za egzaminami wstępnymi, albo zmianie egzaminów maturalnych, tak, aby nie dało się zdobyć 100%, albo było to jedynie osiągalne dla najlepszych, w ten sposób można byłoby zróżnicować poziom maturzystów
  • Odpowiedz
@xpantera: Miałem w klasie kilu olimpijczyków i paraolimpijczyków (tym, którym brakło zadania do finału). Jeden z nich napisał maturę na 92%, więc prawdopodobnie tak słabo, jak ktoś, kto się wziął do matury miesiąc przed...
  • Odpowiedz