Wpis z mikrobloga

Pojawiła się chyba pierwsza polska recenzja Wasteland 3: https://technologia.dziennik.pl/gry/artykuly/7807037,wasteland-3-inxile-kolorado-straznicy-gra-recenzja-rpg-czy-warto.html

Wasteland 3 to dla mnie jedna z tych gier, które powalczą o tytuł RPG, a może nawet i gry roku. Fantastyczna fabuła, której rozwój zależy od naszych decyzji, do tego gra stawia przed nami wiele moralnych wyborów i to takich, w których nie ma dobrego rozwiązania. Do tego dobra mechanika rozgrywki, interesujący przeciwnicy, ładnie pokazane postapokaliptyczne, zimowe Kolorado… Jeśli lubicie RPG i szukacie godnego następcy Fallouta 1 i 2 (bo 3 i 4 to abominacje), to Wasteland 3 jest grą, w której się zakochacie. Zwłaszcza, że można ją powtarzać wiele razy, za każdym razem wybierając inne opcje, by zmienić epilog.

OK, teraz faktycznie mnie zainteresowali.

#gry #crpg #wasteland #wasteland3 #fallout #bethesdasucks
Bethesda_sucks - Pojawiła się chyba pierwsza polska recenzja Wasteland 3: https://tec...

źródło: comment_1598539014KrxRIrftHsH6tOYdTSJs61.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bethesda_sucks: grałem w 2, której początkowe fragmenty mi się podobały, potem w sumie miasta to już niewiele pamiętam. Trochę mnie wymęczyła ta gra. Trzecią część pewnie kupię, ale dopiero na promocji.
  • Odpowiedz
OK, teraz faktycznie mnie zainteresowali.

@Bethesda_sucks: No miałem zlać temat, ale coś takiego. Jeszcze jak będzie bez bugów to wykładam kasę i RDR2 idzie w odstawke. O ile jest z polskimi napisami, bo nie mam siły na crpg po angielsku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@albertbranka: jest z polskimi napisami i to co grałem do tej pory to zapowiada się świetna jakość polskich napisów. Grałem 3-4 godziny, żadnych błędów nie dostrzegłem a same teksty ciekawie napisane i soczyste, również w przekleństwa tam gdzie są potrzebne.
  • Odpowiedz
@sodomek: to slabo patrzyles, bo bledow jest masa. Kalki jezykowe, dziwnie brzmiace potworki, wykopowa interpunkcja i tlumaczenie poza kontekstem. Od razu widac, ze "tlumacze" nie mieli dostepu do gierki i nikt nie zrobil proofa calosci. Z pamieci podrzuce przyklad z intra, gdzie gosc krzyczy "idziemy", a wsiadaja do wozow. ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SemperMediocris: dalej gram i nie widzę takich problemów, owszem są pierdółki w stylu "rozmawiaj" przy niektórych przedmiotach ale to są pierdoły.
Co do interpunkcji to widziałeś oryginał? Ta gra się nie sili na bycie poematem językowym, są gry słowne, jak u sprzedawcy "Taiwan Jones" pierwszym mieście który wrzuca wstawki rybackie "mój sklep oferuje fiszystko czego zapragniecie, zanurkujcie dalej" a jak chcesz coś kupić to rzuca "dorszkonale".
I tego jest sporo.
  • Odpowiedz
@sodomek: nie ucz ojca dzieci robic. Co ma twoj przyklad do jakosci polonizacji? Pewne jej aspekty sa zrobione na o-------l i tyle. Zreszta i po twoim stylu wypowiedzi widac, ze jestes dopiero poczatkujacym adeptem polszczyzny. ;)

Przypomnial mi sie kolejny potworek. Mozna wybrac perka "stoner", ktory nie zostal nawet przetlumaczony w tej wspanialej polskiej wersji. Pogram jutro, to moge poszukac co glupszych rzeczy, ale raczej nie bedzie mi sie chcialo.
  • Odpowiedz