Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mescuda:
Spokojnie, żal do wsi trwa mniej-więcej tylko od dojrzewania do trzydziestki. Jak człowiek popada w rutynę pracy, domu, rodziny to tak na prawdę z miasta pozostają same wady. Nie ma już tyle czasu na korzystanie z rozrywki i kultury a zaczyna w------ć hałas, tłumy, korki czy klitka w kurniku zamiast domu z ogrodem. Poza tym co to za problem wsiąść w samochód i podjechać do miasta pokorzystać z jego
  • Odpowiedz
@smk666

Spokojnie, żal do wsi trwa mniej-więcej tylko od dojrzewania do trzydziestki. Jak człowiek popada w rutynę pracy, domu, rodziny to tak na prawdę z miasta pozostają same wady.

No chyba, że nie będzie żony i rodziny ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Poza tym co to za problem wsiąść w samochód i podjechać do miasta pokorzystać z jego zalet od czasu do czasu kiedy mieszka się w spokoju wsi.

@smk666: typowe równanie przedmieścia dużego miasta ze wsią. Kup sobie dom jakieś 30 min jazdy od Elbląga czy innego Radomia gdzie sklep był ale już nie ma, a nabliższy w miasteczku 3km od Ciebie, gdzie dalej śmierdzi gnojówką bo mieszkają tam rolnicy a
  • Odpowiedz
Spokojnie, żal do wsi trwa mniej-więcej tylko od dojrzewania do trzydziestki.

Nie ma już tyle czasu na korzystanie z rozrywki i kultury

@smk666:
To już po trzydziestce człowiek już musi osiąść i czekać na śmierć, bo jest zmęczony i nie ma czasu? Poza miastem to ja mogę mieszkać jak będę miał 60 lat, a nie 30 xD
  • Odpowiedz
bez dupczenia, bo niby kogo?

@Lucider5:
Przecież nie jesteś chłopem pańszczyźnianym uwiązanym do ziemi, możesz podjechać do miasta a sam znam sporo dziewczyn, które marzą o wyprowadzce na wieś ¯_(ツ)_/¯

typowe równanie przedmieścia dużego miasta ze wsią. Kup sobie dom jakieś 30 min jazdy od Elbląga czy
  • Odpowiedz
@Lucider5:
Toć nikt nikogo nie zmusza, staram się tylko pokazać że to nie takie straszne mieszkać na wsi. A co do rówieśników to chowając na wsi miałem dużo więcej kolegów niż kiedykolwiek w życiu. Jak tylko zdało się kartę rowerową w wieku 10 lat to się po prostu popylało rowerkiem te kilka kilometrów po kolegach z okolicznych wiosek żeby spotkać się po szkole.
  • Odpowiedz
@trzydrzwiowypentaptyk:

Nie ma żadnych znajomych

Większość znajomych i to tych na długie lata poznałem mieszkając jeszcze na wsi za to w mieście jest z tym problem, bo wprawdzie ilość ludzi porażająca to jakość takich relacji to zwykle niestety dno i metr mułu.

jakiekolwiek rozrywki są
  • Odpowiedz
@smk666: Znajomych zacząłem mieć jak już normalnie mogłem wyjeżdżać do miasta
Mhm, typowi starzy na wsi kupią ci od razu drukarke 3d i wiatrówkę xDDDDD
18 lat mam siedzieć na dupie, bo ktoś sobie u--------ł?
Ludzie w mieście to owszem dno i metr mułu, jeśli bujasz się z patusami
Autobus to nie miejsce do odrabiania lekcji, tylko do przemieszczania się. Pamiętam jak koledzy w gimnazjum musieli codzinnie biec na dworzec,
  • Odpowiedz