Aktywne Wpisy
oldspiceedit +2
Mirasy, szybkie pytanie, szybka odpowiedz: Jak osiagnac piekne zycie w wieku 40 lat z przynajmniej 10M PLN na koncie przy moim scenariuszu?
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
OddajButa123 +203
Moi rodzice też zawsze tyrali za minimalną, ojciec to już się w ogóle poddał i nawet przestał pracować i nie robi od paru dobrych lat tylko jest na utrzymaniu konkubiny.
Reszta ludzi z rodziny to samo, albo tyranie za minimalną albo brak pracy.
Jestem niedorajdą życiową wywodzącą się z niedołężnej rodziny.
Jeszcze bardziej dobija mnie to, że gdy o tym wspominam to potem zawsze pojawiają się komentarze, że wystarczy mieć dwie lewe ręcę i wszędzie znajdzie się pracę za 3k bez problemu, albo, że 3k to marna egzystencja i za tyle nie da się żyć i tak dalej.
Najlepsze, że nawet udało mi się swojego czasu dostać do wymarzonego korpo i zarabiałem wtedy ~2300 na rękę, po czym dowiedziałem się od ludzi tutaj, że nigdzie tak mało nie płacą, albo ktoś zapytał, czy jeżdżę do tego pracy na Ukrainę.
Może to prawda i pewnie macie rację. Ale sam fakt tego mnie smuci, że dla większości ludzi to są takie oczywistości, a dla mnie niemalże prawda objawiona i niespotykana rzadkość. Czuję się przez to mega niezaradny i nieprzygotowany do życia, a za mną już 26 wiosen.
#depresja #zalesie #przegryw #gorzkiezale #kompleksy
*do tej pracy
ale też masa pisze tak żeby w------ć innych i sprowadzić do swojego poziomu.
jak masz problem z kasą to rób coś w tym kierunku i nie oglądaj się na innych, małymi kroczkami ogarniaj jakieś kursy,
Komentarz usunięty przez autora
Ludzie często zmyślają jeśli chodzi o pieniądze, albo podciągają pojedyncze przypadki i traktują to jako pewniak dla każdego człowieka (czytaj skoro ja mam bezstresową pracę za 5k tzn. że każdy może taką mieć). Akurat zarobki są jawne, możesz sprawdzić jak wyglądają statystyki, jaka jest średnia, jaka dominanta.
Nic konkretnego. Nie mam specjalistycznych umiejętności, ani wiedzy. Nie skończyłem studiów. W korpo w prawdzie używałem Excela i SAPa, ale to były w kółko te same funkcje, które praktycznie w ogóle nie imponują pracodawcom.