Wpis z mikrobloga

@bukimi: Nie pamietam dokładnie jaki to był koszt w UK ale za dopisanie kolejnego kierowcy do ubezpieczenia to były jakieś symboliczne grosze. Koszt jednak rósł zdecydowanie gdy dopisywany kierowca miał kiepską historie, tzn mandaty, wypadki itp, albo nie miał jej wcale bo był świeżakiem.
  • Odpowiedz
@Vitass
Jak rozumiem stałe tablice mają wejść a opóźnienia wynikają częściowo z niedomagań systemu CEPIK i zastrzeżeń samorządów.

Zastrzeżenia samorządów to, cytuję:

"Samorządowcom nie podoba się również pomysł odmiejscowienia tablic
  • Odpowiedz
@Vitass: W stanach jest tak, ze tablica jest przypisana do osoby i po zmianie auta pozostaje bez zmiany. Z początku trochę dziwne mi się to wydawało ale w praktyce działa to ok
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Niles: na bmw i tak masz zwyżke za samą marke. Bmw z dużymi silnikami zawsze trzymają wartość to oc musiało by kosztować z 50k według twojej logiki.
  • Odpowiedz
Ubezpieczalnie sa prywatne, a nie państwowe więc nie dotyka bezpośrednio to Twojego portfela.

@ElonMelon: dotyka, bo składka oc to odpowiedzlaność zbiorowa. Ty jeździsz bezszkodowo X lat a i tak możesz mieć podwyżki, bo młody gniewny r---------a się regularnie a oc nie płaci, bo wszystkie auta rejestruje na rodzinę która miała wszelkie możliwe zniżki aż do dzwona..
myślisz że dlaczego w takim wrocławiu czy wawie jest wyższe oc niż w pcimiu
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Niles: 2k zł to nie jest zabójcza cena za oc, ja jako młody kierowca bez zniżek bo nie miałem wcześniej żadnego pojazdu na siebie, wychodzi mi ok 1.3kzl za 320d. Oraz nie ma co przeliczać 2kf to 8kzl(nie wiem co po ile funt obecnie) bo to nie ma sensu w tym przypadku o wiele łatwiej jest w uk zarobić 2kf miesięcznie niż w polsce 8kzl
  • Odpowiedz
@ElonMelon: sebek nie bierze na własność samochodu, bo ma słabą historię, więc bierze matkę z czystą historią i tyle.. potem przeskakuje na ojca, dziadka itd.
potem jak przychodzi na siebie wziąć to jest kwik, że składka wychodzi 6k
oc nie płacisz żeby osoba poszkodowana dostała kasę tylko żebyś Ty nie płacił poszkodowanemu.. nawet bez oc poszkodwany dostaje kasę z funduszu gwarancyjnego..
nie interesuje mnie anglia, bo tam jest też chory sposób liczenia tj.
  • Odpowiedz