Wpis z mikrobloga

Taki projekt ogrodu (a w zasadzie zagospodarowanie całej działki) poczyniłam ostatnio dla klienta. Jest duży taras, drzewa, duża donica z drzewkiem na froncie, dwa trawniki w kształcie zbliżonym do kwadratu i ścieżka z płyt betonowych. Taki standardowy średniej wielkości ogród (1000 m2) w wydaniu nowoczesnym i geometrycznym, możliwie prosty w utrzymaniu.

Jeśli macie jakieś pytania ogrodniczo-projektowe odnośnie waszych własnych działek lub tego projektu to chętnie na nie odpowiem, #ama ( ͡º ͜ʖ͡º)

#ogrodnictwo #budujzwykopem #projektowanie #ogrod #rosliny
kjut_dziewczynka - Taki projekt ogrodu (a w zasadzie zagospodarowanie całej działki) ...

źródło: comment_1598094166ojpNGQDqe1698VANqLSufB.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kjut_dziewczynka: nie wiem jak akurat z tymi krzewami, ale ogródek warzywny dobrze otoczyć takimi warzywami/kwiatami co muszka czy inne choróbski jest bardziej skore na to przejść, tak jak chyba kapustę zwykłą można otoczyć rządkiem kapusty pekińskiej, wtedy muszki chętniej lecą na pekinke
  • Odpowiedz
@katerinawsk Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (architektura krajobrazu) plus Uniwersytet Artystyczny (design krajobrazu), ale konkretnie projektowania ogrodów trzeba nauczyć się samemu. Ciężko jest dostać pracę w biurze, bo większość firm projektujących ogrody to jednoosobowe działalności, które nie szukają nikogo na stałe tylko co najwyżej freelancera na zlecenia. Obecnie pracuje dla dwóch firm plus moje własne projekty
  • Odpowiedz