Aktywne Wpisy
Habebok +26
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
mickpl +303
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
#anarchizm #syndykalizm #antykapitalizm #lewica
@Gaku745: bez sensu porównanie. W takim znaczeniu "stado" to rodzina i ew bliscy znajomi i ludzki egoizm zawsze stawia bliskie osoby ponad resztę.
Miliony ludzi na całym świecie z którymi nigdy się nie zobaczysz, ani nawet sąsiedzi z tej samej miejscowości nie mają aż takiego znaczenia.
W sytuacji zagrożenia najpierw ratujesz sąsiadów kosztem bliskich, czy to jednak rodzina
@Jell-o: To brzmi zupełnie jak mentalność ludzi pracujących dla kapitalistów ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko wytnij "dobro wspólne" i daj "dobro firmy"
Tylko jeśli masz kapitał
"i czerpania z tego zysków"
czyt. okradania pracowników
"w socjaliźmie masz tylko panstwowe zakłady"
w socjalizmie nie ma państwa
Pozdrawiam
@Jell-o: przerabialiśmy to już 500 razy. Piszesz o państwowych zakładach do anarchisty xD Demokratyczni socjaliści i syndykaliści nie zgodzą się z tobą już na tym etapie.
Ludzie żyją w nędzy, ale nie w rozwiniętych gospodarkach. Jeżeli zarabiasz około średniej w obrzydliwych rozwiniętych kapitalizmach nagle masz więcej niż większość ludzi na świecie.
Da się
@Wap30: USA to najbardziej rozwinięta gospodarka na świecie.
Od regulowania czasu pracy itd. jest umowa z pracodawcą i prawo pracy. Tworzenie komórki sabotażu, na którą jeszcze pracodawca musi łożyć, to oczywiście sposób na okradanie POZOSTAŁYCH pracowników, którzy uczciwie wykonują swoją robotę, a których owoce pracy przeżera cwaniak-związkowiec.
@Pantokrator: Nie xD Kiedy ostatnio negocjowałeś warunki z pracodawcą? Przecież on cię zwolni i zastąpi jakimś kolejnym trybikiem który tym razem nie będzie fikać. Ze związkiem zawodowym nie może tego zrobić bo związek strajkuje zbiorowo.
Ja nie mam nic przeciwko związkom, o ile te same się finansują. A obecnie wygląda to tak, że grupa ludzi, którym firma się nie podobała, zamiast zmienić pracę, założyli związek i zaczęli otwarcie pasożytować i sabotować organizację, ze szkodą dla pracodawcy i innych pracowników.
I co z tym zrobisz? No nic nie zrobisz.