Aktywne Wpisy
theoretically +27
Viado +47
Trochę mam bekę z tej nagonki na deweloperów przez młodych ludzi którzy sami swoimi zachciankami wywindowali ceny mieszkań. No bo jak mieszkania w top 10 miast mają być tanie skoro słoiki z całego kraju przeprowadzają się tylko do tych miast?
Dawniej ludzie po studiach wracali do siebie a teraz? Dosłownie KAŻDY ma plan osiedlić się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu albo Trójmieście. Oczywiście z największym ciśnieniem na warszawkę. TE miasta nie są z
Dawniej ludzie po studiach wracali do siebie a teraz? Dosłownie KAŻDY ma plan osiedlić się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu albo Trójmieście. Oczywiście z największym ciśnieniem na warszawkę. TE miasta nie są z
#angielski #angielskizwykopem #heheszki
@xstempolx: "wybór" to oczywiście przenośnia bo logika podpowiada aby jezykiem międzynarodowym był język najprostszy dla wszystkich ale świat nie polega na logice ;)
Chyba jedyne słowo jakie kojarzę to jabłko z nim w szkole i wszędzie było najwięcej problemów.
Jego odmiana, to: read-read-read czytane, jako rid red red
Komentarz usunięty przez moderatora
@Smartek: ja zapisałem się na lekcje hiszpańskiego i tam lecimy "od początku", podobnie jak z angielskim w szkołach, osoby, liczenie, zwroty grzecznościowe, nauka czasów no i najważniejsze, słówka. Trzeba mieć też na uwadze, że hiszpański nie jest taki prosty jak się ludziom wydaje, bardzo dużo wyjątków i (dla nas) nielogicznych odmian ale samo brzmienie tego języka daje frajdę i motywację
Nawet dyktanda w polskim to pestka dla większości ludzi. Na konkursach używa się tak rzadkich słów że