Aktywne Wpisy

StaryWedrowiec +41
DoktorMorela +1
Spotkałem sie na grilla ze znajomymi i chyba na wykopie siedzą życiowe porażki i niedojdy.
Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś
Myślałem że jako lekarz mam fajne zarobki i mało kto tyle zarabia tymczasem:
Programiści mają 2/3 roboty w których jak to określają robią nie wiecej niz godzinę/dwie pracy dziennie.
Chlop co robi w plejadzie i pisze artykuły z prompta zarabia 17k netto bo ma 50% kosztow uzyskania przychodu. Typek co projektuje jakies instalacje to samo. 50% kosztow uzyskania przychodu. Ktoś

Skarżą się że pracują na kilka etatów, że robią dyżury, wiecznie są przepracowani, tak bardzo przepracowani, ale chętnie wyręczą kosmetyczki w poprawianiu zmarszczek.
Kolejki do lekarzy są długie, bo konowały zamiast zajmować się tym co do nich należy i do czego ich studia lekarskie powinny służyć, będą poprawiać usta Karynom za 2000 zł, bo 350 zł za 15 minut wizyty to już za mało, więc wymyślili sobie żeby wygryźć kosmetyczki, niszcząc im biznesy.
Najbardziej pazerna i zakłamana grupa zawodowa, im nigdy nie chodziło o leczenie ludzi, ale o biznes i pieniądze. Betonują sobie rynek jak chcą, prawo wolnego rynku ich nie dotyczy.
#medycyna #lekarze #praca #pracbaza #it #programowanie #biznes #pieniadze
źródło: obraz_2025-05-02_113416648
PobierzA wiesz ze w tym kraju musisz isc do specjalisty i miec skierowanie?
Czyli najpierw POZ i skierowanie. Potem 2-3 miesiace czekania na laryngologa. I to w sporym
źródło: obraz_2025-05-02_124117554
Pobierz@p0melo: Parszywi lekarze zrobili sobie również monopol na endoprotezoplastyke stawów, przeszczepienia itd. Złodzieje j----i. Ja z wujkiem Markiem byśmy obejrzeli poradnik na youtube i byśmy lepi zrobili i taniej.
@p0melo: x.D z ciebie "Możliwe powikłania po podaniu HA możemy podzielić na WCZESNE – martwica skóry, ślepota, reakcje zapalne, umieszczenie implantu w niewłaściwym miejscu (za dużo, zbyt płytko), PÓŹNE – reakcje zapalne, dyspigmentacja, jak i wystąpienie biofilmu, czyli długo utrzymujące się bakterie na implancie z kwasu hialuronowego".
https://kobieta.wp.pl/stracila-wzrok-po-podaniu-kwasu-hialuronowego-to-pierwszy-taki-przypadek-w-polsce-6696600118581856a
https://www.facebook.com/share/g/1AWAAHLzKS/?mibextid=wwXIfr