Wpis z mikrobloga

@tajeva2446: Widzisz, a blender "potrafi wyżywić ludzi w Afryce" (w sumie to nie wiem czy typ z Afryki) ; )
A tak na serio to jest spory minus 3ds pod tym kątem. Tutaj niezły typ, który wrzuca coś codziennie i wygląda, że z tego żyje. Ma dwa kanały: TopChannel1on1 , BlenderMoney i jego modele za $ Ma też patreona, więc $ z blendera ma.
Koleś dobrze ogarnięty w blenderze.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Markoz87: od czasu zaraz przed tym jak wypuszczono wersję 2.8 bo przed tym to tylko kilka godzin coś kombinowałem w wersji 2.79 chyba. Ale to też nie jest tak że od wyjścia 2.8 regularnie coś robię, bo to tylko jak mi przyjdzie ochota i sobie coś działam. Jeśli miałbym określić staż godzinowo to nie byłoby tych godzin dużo
  • Odpowiedz
@Loco_Tranquilo: Ja od około miesiąca przerabiam tutki z jutuba i od czasu do czasu próbuje coś swojego wyrzeźbić. Fajna sprawa ale żeby dobrze ogarnąć nawet podstawy to jednak mnóstwo wiedzy jest do przyswojenia :) Masz kogoś z jutuba/udemy bądź innego źródła do polecenia jeżeli chodzi o tutoriale?
  • Odpowiedz
@Markoz87: Na początku blender guru robiłem (można się było spodziewać xD) donuta, no i oglądam jak coś wrzuci, zawsze się coś nowego zapamięta. Poza tym to jak jakieś filmy jak polubię to youtube mi podrzuca w proponowanych i jak cos ciekawie wyglada to sprawdzam. Jak coś konkretnego miałbym dać to może kanał DECODED oglądałem kilka filmów z tego jak on coś robi i tłumaczy co robi. CGMatter i jego drugi
  • Odpowiedz
@tajeva2446: Blender od wersji 2.8 to zupełnie inny program. Ma teraz silnik renderujący eevee gdzie większość rzeczy możesz możesz zobaczyć w viewporcie bez widocznego zamulania. Do wielu projektów/animacji wystarcza render z viewportu bez stosowania "faktycznego renderu". Cycles to bardziej realistyczny silnik co do oświetlenia itp. ale też wolniejszy. Ciągle usprawniają program i ma w sobie w sumie 10+ programów w jednym. Ma sporo dodatków, których większość jest wyłączona i ludzie
  • Odpowiedz
@Loco_Tranquilo: Z Blender Guru również przerobiłem paczką. Jeszcze dodatkowo krzesło oraz jestem w trakcie kanapy :) Kanału DECODED nie znałem, więc wielkie dzięki za link. CG matter, już kilka jego filmów oglądałem i trzeba przyznać, że gość ma mega skilla. Ja mogę Ci polecić CG Boost, a w szczególności ten film. Jeżeli chodzi o hard surface modeling to Josh Gambrell ma o tym niezłe pojęcie.
  • Odpowiedz