Wpis z mikrobloga

@WiesniakzPowolania: no punkt ze sklepem, to akurat wg. doniesień medialnych zdarzały się przypadki w marketach typu biedronka, tylko, że duże markety mają możliwość wznowienia działalności od razu po dezynfekcji, mają możliwość wymiany pracowników.
  • Odpowiedz
13. Od marca 2020 nie zamknięto z powodu epidemii żadnej Biedronki, Aldika, Tesco ani Kauflanda. Żaden sklep nie został poddany kwarantannie, z powodu nagłego wzrostu liczby zakażonych pracowników, mimo że klientów przewija się tam tysiące, a pani w kasie ma jedynie z jednej strony metr pleksi.

@WiesniakzPowolania: owszem zamknięto. Np. Aldika w Rudzie Śląskiej, tylko Aldi nie trąbi o tym na prawo i lewo, bo nie chce stracić klientów. Po
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: dodajmy do tego fakt, że z tego co widzę, to każdy lekarz przyjmuje prywatnie (bo przecież jak ludzie przyjdą prywatnie to oczywiście bez koronawirusa i żadnego zagrożenia nie ma) ale wracać do przychodni i leczyć? No zwariowali wszyscy, przecież jest taaaak niebezpiecznie..
  • Odpowiedz
Ja muszę iść do pracy, moje dziecko musi iść do szkoły, farmaceuta musi iść do pracy, pani w biedronce musi iść do pracy, ale lekarz który składał przysięgę Hipokratesa, nie musi iść do pracy i może mnie „przyjąć” z domu oraz „leczyć” przez telefon, bo w przychodni mógłby się zarazić.

@WiesniakzPowolania: a jednak sprawdzilem, kolejne p*******e, połowa wykopu od marca ma prace zdalną, oczywiście niektórych zawodów nie da się
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Te wszystkie zakazy, nakazy są p------e, bo i tak nic nie dają. Ludzie chodzą bez masek, na wakacjach tym bardziej, jakieś imprezy te co organizuje polsat czy tvp i nagle to, że będziesz miał maskę w sklepie ma coś dać, ograniczyć? Proszę was. Jakby każdego polaka przebadali to by wszyscy się za głowę złapali ilu ma koronawirusa, albo miało.

Starzy ludzie powinni siedzieć w domu, ograniczać kontakty, a reszta
  • Odpowiedz
niektórych zawodów nie da się zwirtualizować ale wszystkie które się da praktycznie zostały zwirtualizowane

@jozef-dzierzynski: Czytając takie rzeczy, mam wrażenie że są dwie alternatywne rzeczywistości. W necie wszyscy są na home office od marca. W rzeczywistości niemal wszyscy ludzie, których znam i dziesiątki firm, z którymi współpracuję normalnie pracują. Niektórzy mieli dwa tygodnie, góra miesiąc home office. Trochę inaczej w przypadku wielkich korpo w ogromnych biurowcach, ale nie znam ani
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Pamiętaj też o lekarzach. Dla lekarza 20 pacjentów na dzień to śmiertelne zagrożenie. Dla kasjerki w sklepie 1000 klientów dziennie już nie ( ͡º ͜ʖ͡º)

@spunky: Tylko do lekarza przychodzi 20 potencjalnie chorych (dla jaj tam nie chodza), a w tej 100 u kasjerki moze byc cale zero.
  • Odpowiedz