Wpis z mikrobloga

Witam, planuje isc na jakis kierunek zwiazany z informatyka w Krakowie, studia stacjonarne. Wyniki to 98 proc matma podstawowa oraz 68 procent z rozszerzenia, na agh bez szans wiec prosilbym Was o doradzenie gdzie skladac papierki
#studbaza #studia #matura #krakow
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Susssano123: Nie wiem na ile wszystko się pozmieniało, bo studiowałem wiele lat temu, ale polecam Informatykę Stosowna na Wydziale Mechanicznym Politechniki Krakowskiej, zwłaszcza, gdy ktoś poza programowaniem, kręcą go sieci, przemysł, także CAD, obrabiarki itp. Była fajna atmosfera, dobre zaplecze i przyzwoici wykładowcy. Na FAIS UJ byłem na II stopnia. Na UJ pobadała mi się możliwość dopasowywania przedmiotów pod konkretne potrzeby.
  • Odpowiedz
@Serghio: Właśnie złożyłem podanie na infe stosowana na pk w wydziale mechanicznym. Mógłbyś mi opisać czy tam sie jakos decyduje pod jakim kątem będzie ta informatyka, czy jest to narzucone z góry. Mając wybiersc wyvralbys uj czy pk?
  • Odpowiedz
@Susssano123 W sumie mógłbym dodać, że jak Cię nie interesują przedmioty związane z mechaniką. Na przykład Budowa maszyn, Elektrotechnika itp. to darowalbym sobie jednak ten wydział. Na wszystkich kierunkach są tam jednak jakieś podstawy z tych przedmiotów, więc jak Cię to średnio interesuje, a informatykowi może byc w ogóle nie przydatne to może odpuść, z drugiej strony jakieś bardzo trudne te przedmioty nie były, większość zdawała bez problemów.
  • Odpowiedz
@Susssano123 elektronika i telekomunikacja i iść w schematy ideowe, tworzenie płytek PCB i programowanie mikrokontrolerów? Nie wiem jak wyglądają teraz na to progi, ale może trochę mniej osób się w to pcha, bo nie jest to tak okrzyknięte jak programowanie łatwym i przyjemnym hajsem i milionem bootcampow i drugim milionem chętnych programować za pół darmo żeby się tylko na start gdzieś załapać (na co i tak są już z tego co
  • Odpowiedz