Wpis z mikrobloga

• 377
Wszystkich plusujących ten wpis zawołam w 2023 roku. Zobaczymy czy Polacy się obudzą zanim będzie za późno (chociaż w sumie już jest), wyjdą na ulicę manifestować swój sprzeciw wobec opresyjnej władzy, a może wręcz odwrotnie - jest im to w zasadzie obojętne (bo przecież najważniejsza jest kasa na bombelki), uwielbiają zamordyzm i buta na mordzie.
#bialorus #polska #polityka
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filippa: w 2023 roku najprawdopodobniej będziemy, albo podbici przez Rosje, albo będziemy z nią walczyć w proxy wojnie, w sojuszu z Usa, która wszystkie swoje siły skupi na pacyfiku i zostaniemy jak zwykle pozostawieni na pożarcie. Ciekawe czy niemcy zachowają się przyzwoicie, ale coś mi mówi, że jednak jak zwykle.
  • Odpowiedz
@Filippa: jak narazie buta na mordzie ma lgbt, zresztą i za platformy i sld też tak było i nic nie zrobili. Teraz ukrócono finansowanie i kwik oderwanych od koryta XD nikt za wami nie pójdzie, więc daruj sobie te propagandę
  • Odpowiedz
@Hedage: a ty co zrobiłeś? To samo co op, narzekanko na innych i czekamy na plusy xd

Ja mam wywalone, niech nikt nic nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Filippa: Na tym gruncie nic się nie zmieni, bo większość - zwłaszcza elektoratu PiS ma w pompce takie wartości jak demokracja i sprawiedliwość. Sytuacja zmieni się dopiero, kiedy im się stan życia pogorszy i zacznie brakować $ od pierwszego do pierwszego.
  • Odpowiedz
@Hedage: przecież mieszkasz, po co się pogrążasz z każdym komentarzem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z mojej strony eot bo jesteś uparty w tym co robisz, zamiast zluzować i przyznać że się poniosło bez powodu, a szkoda mojego czasu na twoje ściemy
  • Odpowiedz
@Filippa: myślę że nie zaprotestujemy. Ludzie najbardziej przeciwni władzy są proeuropejscy, znają języki i są otwarci na inne narody oraz mają zatarte poczucie przywiązania do ojczyzny, oddalają się od niedouczonego elektoratu i nieudacznikow z partii rzadzacej. Do czego zmierzam? Ludzie ktorzy chcą protestu dbają glownir o siebie i predzej wyjadą z kraju niż rusza na ulicę. Po co ryzykować zdrowie, czy nawet życie w proteście który może nie wyjść jak
  • Odpowiedz