Wpis z mikrobloga

@m4jkel: Priorytety. Pierwsze auto w wieku 29 lat, jak je walnę, przerysuje to nie będę płakać. Stać mnie i na nowe, ale oczekuję na rozwój wypadków na rynku nieruchomości i czekam na okazje ;) No i tak, do 15k dojdę spokojnie ;)

@InterferonAlfa_STG: Czyli wydać to 1000+ na dynamiczną (poprzedni właściciel serwisował) i nie oszczędzać statyczną metodą? No tak, dlatego zdecydowałem się na warsztat, który ponoć się specjalizuje
  • Odpowiedz
@piotrryczek: Olej zmień statycznie. A z opisu wynika że chyba za dużo się naczytałeś głupot. Chcesz jechać do drugiego serwisu żeby sprawdzał czy ten pierwszy zmienił Ci akumulator i klocki? Miej litość.
  • Odpowiedz
@piotrryczek: dynamiczne w Warszawie jest od 400 zł. Znajdź taniej po prostu. Nie kieruj się tym co ponoć. Wszystko wyjdzie Ci metodą prób i błędów kto robi lepiej. Często nie warto brać na fakturze. S--------ć Ci mogą niezależnie od tego czy będą papiery tym bym się nie kierował. Napis priv jak chcesz. Widzę że masz zdrowe podejście
  • Odpowiedz
@biskup2k: Edukacja. Jeśli nauczę się odpowiedzialnie traktować auto za 12 koła, to i przyjdzie czas aby zaopiekować się czymś droższym. Jak na razie dokonałem zakupu jakiego chciałem - mam auto słynące z bezawaryjności, z (pół)automatem, tempomatem, silnikiem, który potrafi to rozpędzić i sporą ilością miejsca. Mam dziwne przeczucie, że jak na 1sze auto to jest to spory wyczyn. A i kupione poniżej średnich cen. Nie, że mnie jakoś wybitnie irytują
  • Odpowiedz
@InterferonAlfa_STG: Wpisuję do wujka google koszt dynamicznej wymiany oleju i mam ceny od 800zł. Nie wiem jak mogę z tym dalej dyskutować ;) No możesz podesłać link z warsztatem, który robi to za 400zł, wtedy faktycznie będę musiał się poddać.

Nie rozumiem. W ASB powinno się wymieniać olej co 60-120kkm, ostatnio właściciel to robił około 100kkm temu. To chyba dobry moment aby zrobić to kompleksowo?

Wyciekło sobie i osiadło na akumulatorze. Nie
  • Odpowiedz