Wpis z mikrobloga

Drogie mirko, jakie mi polecacie uczelnie na których mógłbym się uczyć informatyki? Czy różnica między poszczególnymi uniwersytetami i politechnikami jest jakaś gigantyczna? We wtorek otrzymam wyniki matur i po ich otrzymaniu będzie jeszcze kilka dni na decyzję odnośnie wyboru przyszłej szkoły. Na razie złożyłem wnisoki do Politechniki Opolskiej i Łódzkiej oraz na uniwersytet ekonomiczny w Poznaniu, ale mówiąc szczerze czuję się w tym wszystkim trochę zagubiony.
#studia #studbaza #nauka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arctic6: Powiem Ci, że już miałem okazję zapoznać się z tym jak to wygląda w Politechnice Opolskiej, nie jest zbyt kolorowo no i w dodatku Opole to straszna pipidówa, z tego co już złożyłem najbardziej bym się chciał dostać do poznania, miasto OK i uczelnia też dobra jedynie się martwię czy mi punktów z matury wystarczy aby się tam dostać.
  • Odpowiedz
@eusz2: no te progi na informatyke w większych miastach są p--------e. Ja zdawałem maturę w 2016 i mając 75%~ z matmy rozszerzonej i 40%~ z fizyki dostałem się rzutem na matę na infę na PWr. Z tego co patrzyłem w zeszłym roku i w poprzednim chyba też już bym się nie dostał z takimi wynikami do Wrocławia.

Opola bym raczej nie wybierał. Prędzej coś z listy: Wrocław, Warszawa, Trójmiasto, Poznań.
  • Odpowiedz
@arctic6: Dokładnie o to mi chodzi, masakra ile potrzeba punktów z matury żeby się w tym kierunku wykształcić w jakimś większym mieście. Bo jeśli chodzi o jakieś wioski typu Opole czy Częstochowa to bez problemu
  • Odpowiedz