Wpis z mikrobloga

@penszuji przyznaje, że jego znalezisko na głównej wprowadza ludzi w błąd...
...ale jakoś nieszczególnie mu to przeszkadza ¯_(ツ)_/¯ @penszuji przyznał w rozmowie mailowej, że jego wczorajsze znalezisko z płomieniami na głównej, może błędnie sugerować ludziom że autor krytykowanego przez niego filmu świadomie kogoś zmanipulował. Sprostowania jednak nie planuje.

Znalezisko: https://www.wykop.pl/link/5640133/penszuji-przyznaje-ze-jego-znalezisko-na-glownej-wprowadza-ludzi-w-blad/

#afera #wykop #ciekawostki #religia #filozofia #zainteresowania
wojnaidei - @penszuji przyznaje, że jego znalezisko na głównej wprowadza ludzi w błąd...

źródło: comment_1596803938Y6CrL7dmrkOzMwIGNEsc3L.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wiem dlaczego, ale nie mogę dać plusa Twojemu wpisowi.

Najpierw wyskoczył komunikat że "limit przekroczony", a teraz gdy naciskam plusa kompletnie nic się nie dzieje.

Co ciekawe, inne komentarze w tym wpisie mogę pulsować bez problemów.

@dendrofag: To na pewno zły lewacki wykop prześladuje prawaków chrześcijan i wyłączył ci możliwość plusowania innych prawaków, na 100% tak jest.
  • Odpowiedz
popisał się po prostu brakiem obycia filozoficznego i nieumiejętnością wyrażania się o rzeczach abstrakcyjnych

@marcelus: Wskaż gdzie, a nie rzucasz oskarżenia na wiatr.

To filmik Szymona wprowadza w błąd ludzi którzy nie mają pewnych informacji z zewnątrz.
  • Odpowiedz
@marcelus: Dawaj, zrobimy eksperyment. Trzeba tylko niezależną trzecią osobę która nie zna Nietzschego.

Zapewniam Cię, że taka osoba po obejrzeniu filmiku Szymona zostanie wprowadzona w błąd i będzie myśleć m. in. że Nietzsche popierał chrześcijaństwo lub uważał, że prawda jest boska (w sposób wierzącego, transcendentalny)
  • Odpowiedz
@rmweb: Jak to nie miał z filozofią? Sam wpis jest słaby, ale pod spodem stoi film z serii filozofia dla amatorów czy coś w ten deseń. Nie śledzę tego kanału, ale nie mam nic przeciw propagowaniu filozofii wśród niefilozofów. Sam film zawiera już treści niewątpliwie filozoficzne, przedstawione w sposób, że tak powiem, standardowy.
A tu? Tu mamy jakąś kłótnię. A co pod tym wpisem o tej kłótni? Obrazek, a na
  • Odpowiedz
@penszuji: Przecież ten cytat, nawet tak wycięty w żaden sposób nie sugeruje, że Nietzsche był wierzący czy też bronił chrześcijaństwa. Takim sposobem jedynie pokazujesz swoją niewiedzę o jego filozofii, a stosunek FN do chrześcijaństwa i ogólnie religii, czy też scjentyzmu, było daleko bardziej skomplikowany niż "religia be, nauka cacy, kapłani to złodzieje".

Wojna idei tym cytatem nie stara się dowodzić że Bóg jest prawdziwy że religia jest lepsza niż nauka.
  • Odpowiedz
@biliard: Co do filmu to pełna zgoda, ale jednak treść wpisu miała się nijak do tego, żeby nie powiedzieć, że nie wiadomo, o co mu chodziło. Kanał "Pan od Filozofii" spoko content.
  • Odpowiedz