Wpis z mikrobloga

@lukaskspit nikt nie będzie zbierał podpisów, doprowadzają do granicy działki, jeżeli jesteś w planach przyłączenia i albo chcesz się podłączyć albo nie i wtedy heja... Tak ma być, mogą sobie wybierać domy, ważne tylko aby na obszarze konkursowym podłączyli zadeklarowaną ilość użytkowników
  • Odpowiedz
@lukaskspit: mapa powinna być aktualizowana przez firmy prowadzące inwestycje. U mnie Inea w miarę aktualizowała. Jak nie ma twojego adresu to lipa. Kto to w twoim regionie buduje?
Ja bym stanął na rzęsach by wyjść im na przeciw. Dzwonić na ich infolinię i się deklarować ze chcesz usługi.
Nie wiem co to za teren - czy we własnym zakresie możesz wykonać odcinek od siebie do sąsiada z zapasem kabla aż
  • Odpowiedz
@lukaskspit: Sa opoznienia przez covida a nawet bez pandemii nie ma sily zeby sie wyrobili, nie bedziesz mial inwestycj raczej zakonczonej w tym roku jesli nie zakonczyli prac.
@kopyrta: Przeciez UKE czy CPPC juz zapowiedzialo, ze beneficjenci POPC moga skladac wnioski o opoznienia. Jeszcze wszystko sie bedzie ciagnac 2-3 lata jak nie dluzej.
  • Odpowiedz
@lukaskspit: A ciebie nie ma to nic nie zrobisz. POPC jest rozliczane co do adresow, jesli ciebie nie ma operator moze uwzglednic twoj adres w projekcie, moze zrobic go w przyszlosci albo zignorowac. Nie jestes na liscie, operator nie ma a ciebie dodatkowych pieniedzy z dotacji. Mozesz cos probowac atakowac ale to nie na infolini tylko podwykonawcow lub osoby odpowiedzialne za projekt, sam tak mam. 3 domy na tej samej
  • Odpowiedz
Przeciez UKE czy CPPC juz zapowiedzialo, ze beneficjenci POPC moga skladac wnioski o opoznienia. Jeszcze wszystko sie bedzie ciagnac 2-3 lata jak nie dluzej.

@krzywy_kanister: opóźnienia mogą wynieść max 3 miesiące. tyle wiem, jak wiesz więcej to dej linka

@lukaskspit: umiesz pisać na wykopie to i zadzwonić do Inea / Orange / Inny powinieneś umieć - kto u ciebie jest głównym inwestorem? Może to stosunkowo nowy budynek, może
  • Odpowiedz
@kopyrta: Opoznienia dotyczace COVID. Przeciez oni juz mieli opoznienia na biezaco,moze nie Orange ale Nexera ma rowniez projekty POPC, w tym roku mieli zakonczyc projekt, na 300 tysiecy maja 30 tysiecy gotowych. Jakim cudem maja skonczyc sie do tego roku albo nawet chociazby do marca w przyszlym roku?
  • Odpowiedz