Wpis z mikrobloga

Kto placi za hotel po weselu? Bo ten... ja mimo ze juz dlugo zyje, to zawsze odmawialam obecnosci na weselu, jesli slub byl poza moimi rejonami, bo nigdy mi sie jezdzic nie chcialo. No ale nastapil teraz ten pierwszy raz, ze jade pol Polski i nie mam opcji powrotu od razu do domu. No i dostalam info, ze "pokoje sa zapewnione" nie chce wyjsc na dziwaka, co takich podstawowych rzeczy nie wie, wiec zapytam "anonimowo" Was, to jak? Szykowax sie na ten jeszcze jeden wydatek, czy RACZEJ mlodzi to oplacaja, bo taki zwyczaj, czy co tam innego? #wesele #slub #pytaniedorozowychpaskow
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@kawazrana: standard który znam to, że młodzi opłacają noc z soboty na niedzielę a jak ktoś zostaje dłużej albo wraca szybciej to płaci za dodatkowe dni sam.
  • Odpowiedz
@kawazrana: U mnie 80% gości to przyjezdni, nie mam problemu z zapewnieniem im "pierwszego" noclegu. Niestety #!$%@?łem się w poprawiny dla rodziny i nie wiem jak to ugryźć z drugim noclegiem....
  • Odpowiedz
  • 0
@pokey no wlasnie przeciez na to ida tak chore kwoty, ze ja sie tylko upewnilam, ze zadnego wesela o ile nie wygram 20 mln w loterii, bez kitu. Az mi ich "szkoda" ale koperta+dojazd tez mnie beda kosztowac no i wiedzieli na co sie porywaja organizujac przyjecie.
  • Odpowiedz
@kawazrana: powiem Ci, że z całości wydatków weselnych, to ten nocleg to akurat aż tak bardzo po kieszeni nie boli.
Czy chore kwoty? Na pewno duże, jeśli nie pomagają Ci rodzice to impreza raczej deficytowa.
  • Odpowiedz
  • 0
@pokey wsrod kolezanek tylko jedna wyszla na plus z prezentow, ale przyjecie odybylo sie w wielkim ogrodzie domu jej rodzicow, byl namiot, parkiet itp. Kolezanki opowiadaly, ze dostawaly np puste koperty ( _) jak mozna
  • Odpowiedz