Aktywne Wpisy
mirko_anonim +32
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki,
jaki jest Wasz stan finansów / oszczędności / inwestycji / zobowiązań? Gdybyście stracili źródło utrzymania w tym momencie, ile jesteście w stanie przeżyć bez problemu?
Mam 28 lat i wygląda to u mnie tak:
Mirki,
jaki jest Wasz stan finansów / oszczędności / inwestycji / zobowiązań? Gdybyście stracili źródło utrzymania w tym momencie, ile jesteście w stanie przeżyć bez problemu?
Mam 28 lat i wygląda to u mnie tak:
MG78 +932
Mircy i mirabelki pijcie ze mną kompot i przy okazji małe rozdajo!
Przedmiotem rozdajo jest egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książka właśnie trafiła do przedsprzedaży, a już 5 listopada jej fizyczna premiera. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i trochę przykładowych stron.
Zrozumieć Ramen ma 320 stron i twardą oprawę. Starałem się aby jak najszerzej dotykała ramenu, ale była przy tym odpowiednia dla każdego niezależnie od poziomu zaawansowania. W związku z książką pojechałem nawet na ponad dwa miesiące do Japonii, a w środku oprócz przepisów znajduje się też sporo treści społeczno-historycznych dotyczących ramenu. W książce jest 39 QR kodów z przepisami w formie wideo, a oprócz 23 kompleksowych przepisów na różne rodzaje/style ramenu są również przepisy na jego
Przedmiotem rozdajo jest egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książka właśnie trafiła do przedsprzedaży, a już 5 listopada jej fizyczna premiera. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i trochę przykładowych stron.
Zrozumieć Ramen ma 320 stron i twardą oprawę. Starałem się aby jak najszerzej dotykała ramenu, ale była przy tym odpowiednia dla każdego niezależnie od poziomu zaawansowania. W związku z książką pojechałem nawet na ponad dwa miesiące do Japonii, a w środku oprócz przepisów znajduje się też sporo treści społeczno-historycznych dotyczących ramenu. W książce jest 39 QR kodów z przepisami w formie wideo, a oprócz 23 kompleksowych przepisów na różne rodzaje/style ramenu są również przepisy na jego
#heheszki #humorobrazkowy #patologiazewsi
Plus np. zaprosisz z dziećmi to dojdą koszta animatora, innego rodzaju jedzenie
@pyszniarz chyba w 2019 roku xd. Tak jak pisali inni, teraz 400 PLN za talerz bez alkoholu jest normą.
@phonekonto bo w większości przypadków za to,
Może mówicie o dwóch różnych lokalizacjach. Jak mieszkałem na wsi, to spokojnie do 40-50k, ale odkąd się przeprowadziłem do miasta, to znajomi coś mówili o lekko ponad 100k xD za głowę się złapałem, że talerz niby 400-500 zł. Ależ to jest zdzierstwo.
A później dziw, że ludzie nie biorą małżeństw, jak to 1/4 mieszkania xD
Nie róbcie tak mireczki
Jeśli ktoś chce pieniądze niech oficjalnie zrobi imprezę biletowaną a nie płacze że mu się "za talerzyk nie zwróciło". Gardzę takimi ludźmi. Po kiego ch* zapraszać ludzi na imprezę mając na celu tylko to, żeby zrobić z tej imprezy biznes?
@Hadolf_Itler: Mnie generalnie śmieszy sam koncept wesela (JAKI TO MA K---A SENS?), ale akurat kopertowanie wesel stało się normą ze dwie-trzy dekady temu.
Zresztą to bardzo typowe dla każdego mentalnego biedaka z pieniędzy robić sobie punkt honoru. Ludzie którzy wychowali się w domach gdzie nie brakowało pieniędzy potrafią o nich mówić w normalny sposób, na temat jak każdy inny bez tabu, ty się zachowujesz jakby ci stary kazał całować każdą złotówkę znalezioną w gnoju.
Wycziluj bombe i
Za całość wesela z ubraniami, kwiatkami, kamerzystami, barmanami itp wyszło nam lekko ponad 90k.
Gości około 120 uwzględniając obsługę.
Pięknie to uwidacznia takie pazerne k---y co się kolegują dla pieniędzy.