Wpis z mikrobloga

5msc temu wspominałem coś o budowaniu miasta głównie z RICO i Plopable Growables (założenia się raczej trzymam, niektóre np. dzielnice z małym zagęszczeniem robię z automatu). Nie grałem przez ten czas za wiele w Cities, ale ostatnio znalazłem trochę czasu i przedstawiam wam postępy. Ogólnie jestem zadowolony, ale brakuje w paru miejscach szlifów w postaci np. pasów na jezdniach, czy ładniejszych przejść między dzielnicami ale to w swoim czasie. W kom. więcej zdjęć.
#citiesskylines #gry #pcmasterrace #chwalesie
ikuloo - 5msc temu wspominałem coś o budowaniu miasta głównie z RICO i Plopable Growa...

źródło: comment_1596373728N9mVnAfBi5CfdZnWumtHmg.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ikuloo: Ja kiedyś też sobie postanowiłem że zbuduje miasto z RICO ale po jednej mapie wiem że to wygląda dość sztucznie, a przynajmniej w moim wykonaniu, więc wracam do modelu hybrydowego, budowanie po Krakowsku, troche tego, troche tego, tutaj jebne developerskie, tutaj post komuna, a tutaj z d--y kamieniczki sprzed wojny XD
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: Na początku miałem koncepcje aby zrobić CAŁE miasto z RICO, ale szybko stwierdziłem, że szkoda mi trochę na to czasu. Stare miasto np. zbuduję raczej automatycznie, tworząc tylko gotowy motyw z budynków które mam. Ręcznie będę ewentualnie poprawiał i dopieszczał. Myślę, że taka hybryda będzie spoko.
  • Odpowiedz
@ikuloo: stare miasto właśnie fajnie automatycznie się buduje, ale wszystkie osiedla budowanie każdego po trochu to się mija z celem, bo defakto żadne miasto nie składa się z osiedli, znaczy troche tak, ale to bardziej na obrzeżach, ze starego miasta od razu wychodzą pojedyńcze bloki developerkie i jakieś bloki typu stalin aproved, a żeby znaleźć "Pierwsza większą dzielnice taką jak twoja, to musiałbyś jechać za miasto :c
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Lucider5 Generalnie wszystko stawiałem ręcznie. Część to RICO, część to normalne pobrane budynki ale stawiane ręcznie za pomocą moda plopable growables czy jakoś tak. Wszędzie mieszkają normalnie ludzie i to miasto działa.
  • Odpowiedz