Wpis z mikrobloga

Witam.
Mój syn ma 6 lat i jego aktualna dieta to 1300kcal (20% B, 30% T, 50% W) chodzi na siłkę 3x w tyg. oprócz tego codziennie biega po dworze, gra w piłkę i jeździ na rowerze. Z suplementów leci u niego odżywka białkowa, ponieważ bardzo ją lubi,
kreatyna, mam kilka smaków, więc mu się nie nudzi. Planuję zmienić mu plan na taki 4x w tyg i tutaj przydałaby się jakaś przedtreningówka. Myślę nad 10g cytruliny oraz 600mg kofeiny (na lepsza pompe i pobudzenie) oprócz tego suplementuję go omegą 3 oraz d3 k2. Czego jeszcze brakuje mu w suplementacji, zeby maksylanie zwiekszych zdobywanie masy mięśniowej?
Jezeli chodzi o pierwsza bombe to bedzie to testosteron cypionat, ale dopiero w wieku 15lat.
#mikrokoksy #suplementy #dieta #dzieci
  • 38
@Quimeen:

O witam kolejnego "gówno wiem, ale się wypowiem" just vikop.ru things. Statystycznie/średnio to facet ma 1,8 jądra.

Nie istnieje coś takiego jak z góry zdefiniowane zapotrzebowanie; jest ono zależne od wydatku energetycznego. Moja córka raczej boryka się niedowagą przez ilość ruchu i energetycznego, który posiada, dodatkowo jest ponad przeciętnie wysoka jak na 4 latkę, gdzie masa mostka również jest definiującą jeśli chodzi o BMR danej osoby. Przy niższej kaloryce spada
@Sadar: jestes pewien, ze przedtreningowka dla dziecka to na prawde dobry pomysl?

Wydaje mi sie, ze na spokojnie, w tym wieku, mieszanka buraczkow, kawy, sody, cynamonu i pieprzy kajenskiego powinna wystarczyc. Pamietaj, ze dzieci maja o wiele wiecej, niz my, energii i taki delikatny kopniak powinien w byc w sam raz. Nie laduj w dziecko chemii!
@Sadar: musisz mu dać kawe piernikową 40 ziko za 150 gram od wk i reszta sama pójdzie, jedz co chcesz wariacie, wyrzut hgh po treningu prawie taki sam jak prosto z igły