Aktywne Wpisy

Marcepanowy_Detektyw +1001
Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to

dos_badass +198
źródło: 20250427_130721
Pobierz

Bądź samotnym facetem. Urodziłeś się w biednej rodzinie. Od dzieciaka pomagałeś rodzicom, a jako nastolatek pracowałeś zarobkowo. Idź na studia, na które w dużej mierze sam łożyłeś, również z pracy, a także ze stypendium naukowego. Dużo nauki kosztem życia towarzyskiego. Skończ studia, których wybór okazał się być błędem. Marna praca, nieduże zarobki. Wciąż jesteś sam. S--s? No gdzieś tam jest, w telewizji czy coś, ale nie w Twoim życiu. Starzej się w samotności.
Epilog: Przychodzi wojna, Polki i faceci, których stać by uciec, uciekają z kraju. Ty idziesz na front po goownoprzeszkoleniu. Robisz za mięso armatnie, bo państwo musi trzymać w obwodzie lepsze jednostki. Zostajesz ranny i niepełnosprawny (jesz przez rurkę) do końca życia. W najlepszym wypadku giniesz i gnijesz w błocie.
Taka opowiastka dla Was na dobranoc.
Wygryw, bo uczyłeś się życia od najmłodszych lat, od najmłodszych lat poznałeś swoje zdolności i preferencje i uniknąłeś wyrobienia sobie dwóch lewych rąk.