Wpis z mikrobloga

@ksiak jeszcze dodam, że sporo pań jeździ w szpilkach bo im tak wygodniej gdyż mają źle dostosowane fotele i kierownicę. W skrajnych wypadkach ich samochód nie pozwala na odpowiednie dostosowanie tych elementów, stąd posiłkują się szpilkami. Niestety nikt o tym nie mówi, na kursach nikt nie zwraca na to uwagi, sprzedawcy wciskają ściemę a ludzie kupujący samochód nie mają nawet o tym pojęcia.
  • Odpowiedz
@francuskie: w sumie temat z dostosowaniem fotela i kierownicy moglibyście poruszyć na swoim portalu. Ale nie tak jak jest wszędzie, taka wersja nie jest potrzebna. Skupić się na problemach dotyczących ludzi o niskim wzroście - wysocy pewnie również mają kłopot tylko w drugą stronę - którzy nie mają fizycznej możliwości dostosowania fotela i kierownicy pod siebie. Paradoksalnie problem występuje głównie w małych samochodach i dotyczy praktycznie wszystkich marek.
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc ja tylko mega krociutkie przejazdy robie w obcasach, tak to zmieniam mam w bagazniku/pod fotelem pasazers pare na zmiane. Po pierwsze to niewygodne (mialam chyba tylko jedne tdzewiki na obcasie, ktore nie robily roznicy jak dotad) a po drugie dywanik niszczy obcas a obcas dywanik, to bez sensu
  • Odpowiedz
@francuskie: ja tylko dodam od siebie, że mam na tyle krótką stopę, że przy moim ustawieniu fotela nie jestem w stanie postawić pięty na podłodze przy korzystaniu ze sprzęgła i w takim przypadku odpowiednie szpilki BARDZO ułatwiają mi życie XD
  • Odpowiedz
@piteross: gdybym miała jeździć tak jak ja zdjęciu to ciągle nie miałabym prawa jazdy XD tak czy siak, bardzo dużo moich znajomych jeździ w ten sposób :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ybila: Ja na kursie pamiętam że miałem problem ze sprzęgłem właśnie przez to że trzymałem piętę na podłodze. Dopiero jak to olałem dało się płynnie nim operować xd
  • Odpowiedz