Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 345
,,Wynieś śmieci!"
,,Wciągnij brzuch..."
,,Opuść klapę!"
,,Napraw kran bo cieknie!"
,,Jak ty się ubrałeś, nie rób mi wstydu!"
,,A Marek z mojej pracy to zarabia pińcet zł więcej od ciebie!"
,,Gdzie się pchasz w skarpetach do łóżka!"
,,Boże, ale ty siwiejesz, wyglądasz jak stare dziadzisko..."
,,No sama mam tę walizkę znosić?! W końcu kto tu jest facetem?!"
,,A doktor Lubicz to nigdy o rocznicy nie zapomniał!"
,,Ogol mordę!"
,,Co taki smutny siedzisz jak ta łajza, masz kryzys wieku średniego?"
,,Po co się psiknąłeś perfumą? Pewnie znowu dla tej lafiryndy z Żabki!"
,,Przełącz ten mecz, bo mój serial leci!"

Znacie to? Tak wygląda współczesny SEKSIZM.

Presja społeczna, z którą faceci na całym świecie mierzą się KAŻDEGO DNIA.

#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki
OCIEBATON - ,,Wynieś śmieci!"
,,Wciągnij brzuch..."
,,Opuść klapę!"
,,Napraw kran bo ...

źródło: comment_1596182891dikAMTisoPHhRPSLnRcILU.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OCIEBATON: Różnica między tym co napisałeś, a co wymieniła Martyna to to, że kobiety słyszą na co dzień "dobre rady" odnośnie wyglądu od zupełnie obcych ludzi. Twoje przykłady dotyczą bliskich relacji, np. w rodzinie. Ja nie mam wpływu na to co ktoś nieznajomy do mnie powie, a u ciebie wystarczy jak zmienisz partnerkę.
  • Odpowiedz
@Jasnoniebieska ale dlaczego seksizm itp, ma tylko dotyczyć różowych? Jeśli mówimy o równouprawnieniu itp, to też warto pokazać jak go wygląda u niebieskich,a nie dzielić różowe na skrzywdzone a niebieskich na tych najgorszych
  • Odpowiedz
@rampage_jackson: > Martyna napisała, pytania które kobiety zadają kobietą. Który facet pyta o okres czy chęć posiadania dzieci? Niekoniecznie tylko kobiety zadają takie pytania. Ile to się słyszy od facetów "czy ty masz okres, że się tak denerwujesz", "nie ścinaj włosów, ja lubię długie". Mogłabym tak sypać przykładami, które sama usłyszałam.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@OCIEBATON: a u was biją murzynów.

I ty i Martyna Wojciechowska macie rację. Ale tylko Ty używasz argumentacji która ma niby podważyć jej wpis bo facetów też dotyka seksizm. Dotyka, tylko co z tego? Ona wciąż pisze prawdę
  • Odpowiedz
  • 2
@caslin: ile razy ja słyszałem, że mam sobie znaleźć dziewczynę, bo już stary jestem. Ile razy słyszałem, że mam w końcu skończyć te studia. Ile razy, że mam kupić mieszkanie, a ze w ogóle na jakieś mecze chodzę i do pracy tylko jednej i tylko na 8h, że w ten sposób to na mieszkanie nie odłożę. I nie, nie słyszałem tego od swojej dziewczyny czy żony (a przynajmniej nie tylko).
  • Odpowiedz
na obrazku są teksty które serwują obcy ludzie albo koledzy.

@caslin: Przecież faceci też są poddawani takiej presji przez obcych czy kolegów. Tu płeć nie ma nic do rzeczy, bo to jest zwykłe w----------e się w nie swoje sprawy.
  • Odpowiedz
  • 1
@OCIEBATON różnica między przypadkami podanymi przez Ciebie i tymi z obrazka jest taka, że na obrazku są teksty które serwują obcy ludzie albo koledzy. Ty podałeś przykłady, która mówi zblazowana grażyna do zniechęconego Janusza. Społeczeństwo nie jest winne że wziąłeś sobie zołzę za żonę.

@caslin To jeszcze gorzej. Dużo łatwiej olać słowa obcych ludzi niż człowieka z jakim mieszkasz. To, że się z tą kobietą ożenił nic nie zmienia w
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: Uwiebiam takie oburzenie jak u OPa :D.

Czy Ty jesteś w stanie zrozumieć, że skoro Wojciechowska napisała taki tekst o kobietach to automatycznie nie oznaca to, że seksizm nie dotyczy mężczyzn?

Seksizm dotyka kobiety i mężczyzn ale po prostu ten tekst dotyczy kobiet i nic
  • Odpowiedz