Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
Lujdziarski +362
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
,,Wciągnij brzuch..."
,,Opuść klapę!"
,,Napraw kran bo cieknie!"
,,Jak ty się ubrałeś, nie rób mi wstydu!"
,,A Marek z mojej pracy to zarabia pińcet zł więcej od ciebie!"
,,Gdzie się pchasz w skarpetach do łóżka!"
,,Boże, ale ty siwiejesz, wyglądasz jak stare dziadzisko..."
,,No sama mam tę walizkę znosić?! W końcu kto tu jest facetem?!"
,,A doktor Lubicz to nigdy o rocznicy nie zapomniał!"
,,Ogol mordę!"
,,Co taki smutny siedzisz jak ta łajza, masz kryzys wieku średniego?"
,,Po co się psiknąłeś perfumą? Pewnie znowu dla tej lafiryndy z Żabki!"
,,Przełącz ten mecz, bo mój serial leci!"
Znacie to? Tak wygląda współczesny SEKSIZM.
Presja społeczna, z którą faceci na całym świecie mierzą się KAŻDEGO DNIA.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki
-wchodzi cejrowski do murzyna
-DZIEŃ DOBRY
-DZIEŃ DOBRY K---A PO POLSKU NIE ROZUMIESZ?
-DAJ MI TO CO MASZ W RĘCE
I ty i Martyna Wojciechowska macie rację. Ale tylko Ty używasz argumentacji która ma niby podważyć jej wpis bo facetów też dotyka seksizm. Dotyka, tylko co z tego? Ona wciąż pisze prawdę
Ale to prawda, kto normalny wchodzi w skarpetkach do łóżka? (ಠ‸ಠ)
@caslin: Przecież faceci też są poddawani takiej presji przez obcych czy kolegów. Tu płeć nie ma nic do rzeczy, bo to jest zwykłe w----------e się w nie swoje sprawy.
Komentarz usunięty przez autora
@caslin To jeszcze gorzej. Dużo łatwiej olać słowa obcych ludzi niż człowieka z jakim mieszkasz. To, że się z tą kobietą ożenił nic nie zmienia w
Czy Ty jesteś w stanie zrozumieć, że skoro Wojciechowska napisała taki tekst o kobietach to automatycznie nie oznaca to, że seksizm nie dotyczy mężczyzn?
Seksizm dotyka kobiety i mężczyzn ale po prostu ten tekst dotyczy kobiet i nic
Komentarz usunięty przez autora