@no_one6: imo lody z kalafiora z wpc lepszego 300kcal, a ponad kilogram jedzenia w dodatku z aromatami jest lepsze niż te inne lody niskokaloryczne ze sklepu
nwm czemu tu nie dodawac wiecej lodu/borowek i tez beda kilogramy. mi wychodzi 75% food processor'a, ale guargum zapycha jak nic innego- musze jesc jako osobny posilke; mam za maly zoladek
Kalafiora blendujesz wraz z lodem na puch, słodzik rozpuszczasz we wrzątku i wlewasz do środka, dodajesz mleko i wpc, całość blendujesz na jednolitą konsystencję. Polecam dodać gumę ksantanowa, dzięki której całość będzie miało lepszą konsystencje :)
Osobiście używam jeszcze aromatu o smak lodów włoskich, który smakuje jak bigmilk śmietankowy. Całość z wpc tworzy niesamowity smak,
@no_one6 Ja będę robić dokładnie według przepisu żeby zobaczyć jak smakuje, później ewentualnie będę robić inne wersje. To jego białko już kupiłem i rzeczywiście smakuje zajebiście, tylko że dosyć drogie.
@no_one6: No i zrobiłem te lody. Nie wyszły tak gęste jak powinny bo mam #!$%@? blender ale wsadziłem do zamrażalnika i zrobiła się z tego konsystencja normalnych lodów. Naprawdę dobre chociaż za słodkie jak dla mnie, następnym razem nie będę dodawać słodzika.
No i zapchać rzeczywiście można się tym całkiem nieźle.
polecam kazdemu kto chce sie zapchac (serio zapchac) 400-500toma kcal
#mikrokoksy #bieganie #odchudzanie
300kcal, a ponad kilogram jedzenia
w dodatku z aromatami jest lepsze niż te inne lody niskokaloryczne ze sklepu
nwm czemu tu nie dodawac wiecej lodu/borowek i tez beda kilogramy. mi wychodzi 75% food processor'a, ale guargum zapycha jak nic innego- musze jesc jako osobny posilke; mam za maly zoladek
300g lodu
150g mleka 0,5
30g wpc
Słodzik, guma ksantanowa, szczypta soli
Kalafiora blendujesz wraz z lodem na puch, słodzik rozpuszczasz we wrzątku i wlewasz do środka, dodajesz mleko i wpc, całość blendujesz na jednolitą konsystencję. Polecam dodać gumę ksantanowa, dzięki której całość będzie miało lepszą konsystencje :)
Osobiście używam jeszcze aromatu o smak lodów włoskich, który smakuje jak bigmilk śmietankowy. Całość z wpc tworzy niesamowity smak,
ja daję jakieś 14tabletek + 20kropel tego aromatu, który jest słodzony sukraloza
lody muszą być słodkie :D
ja dodaje skyr'a zamiast mleka i 1/4 szklanki wody ze slodzikiem. potem troche dolewa w zaleznosci jak idzie.
Nie wyszły tak gęste jak powinny bo mam #!$%@? blender ale wsadziłem do zamrażalnika i zrobiła się z tego konsystencja normalnych lodów.
Naprawdę dobre chociaż za słodkie jak dla mnie, następnym razem nie będę dodawać słodzika.
No i zapchać rzeczywiście można się tym całkiem nieźle.