Wpis z mikrobloga

@utede: najgorszy % obronionych strzałów ze wszystkich top 5 lig to też przez obronę? Chelsea ma bardziej dziurawą obronę niż Everton, Newcastle czy West Ham?
  • Odpowiedz
@Czyjatoja: jak się ich ogląda to w sumie można mieć takie wrażenie :D Kepa nic nie pomaga i broni słabo, ale jak wszędzie czytam ze wszystkiemu winny to trochę smiech: co mecz dopuszcza obrona do takich okazji ze najlepsi bramkarze by wiele nie pomogli
  • Odpowiedz
@utede: mnie najbardziej śmieszy, że on ciągle stoi w miejscu jak pada gol. Zobacz co się działo we wczorajszym meczu. Leci rzut wolny, on sobie stoi i patrzy. Leci piłka na głowę do Firmino, on ani nie próbuje wyjść ani interweniować. Myślę że taka postawa może strasznie frustrować jego kolegów z boiska. niepewny bramkarz to początek problemów z pewnością siebie obrońców.

Moim zdaniem, przy lepszym bramkarzu obrona Chelsea by choć
  • Odpowiedz
Leci rzut wolny, on sobie stoi i patrzy.

@Czyjatoja: #!$%@?ł ustawienie muru, później mógł tylko oglądać jak TAA strzela nie do obrony.

Leci piłka na głowę do Firmino, on ani nie próbuje wyjść ani interweniować.

Roberto miał obstawę dwóch obrońców którzy nic nie zrobili. Zobacz gdzie był Rudiger w tej akcji i kto musiał pomagać w asekuracji Firmino. Zachowanie obu środkowych obrońców to jest kryminał w tej akcji. Przy takim
  • Odpowiedz
@Czyjatoja: Powinien to po pierwsze ustawić dobrze mur. I on i wszyscy w murze to nie są juniorzy. Można ustawić niższego od środka żeby bramkarz miał większe pole widzenia ale nigdy na samym końcu gdzie można zawinąć piłkę nad głową stojącego w murze. To jest tak elementarny błąd, że aż #!$%@? bierze!

Przy drugim golu to przypomina mi się sytuacja gdzie Zouma ratował się wślizgiem w meczu bodajże z CP.
  • Odpowiedz