Korzystam jeszcze z ostatnich dni spokoju, dzisiejsze #knajpydlasingli (dzięki @roqitt za sugestię tagu ( ͡°͜ʖ͡°)) sponsoruje Zakładka - Bistro de Cracovie. Zarówno zakładka, jak i Trattoria Rialto czy Euskadi, w których byłam wcześniej, nie robi problemu z pojedynczymi rezerwacjami i jest całkiem przyjemne dla bezdzietnych i poszukujących spokoju osób, także polecanko ʕ•ᴥ•ʔ
Może ktoś jeszcze włączy się w postowanie pod #knajpydlasingli? Nie trzeba nawet być singlem ( ͡°͜ʖ͡°)
@Snuffkin: Zakładka zawsze na propsie, lubimy tam się z różową wybrać. Swoją droga nie słyszałem, żeby knajpy robiły problemy z rezerwacjami dla jednej osoby. Od siebie z knajp, które chyba nie powinny robić problemow polecę Mezzalians na Kalwaryjskiej, jeśli lubisz dobry hummus. No i obowiązkowo Wietnam na Brodzinskiego - pyszne prawdziwe wietnamskie jedzenie, nie to co w tych wszystkich barach z kuciakiem słodko-kwaśnym w sosie pomarańczowym od barwnika ( ͡°
@tangerine_: sorbet paprykowy ala gazpacho (strasznie śmieszna, ale dobra przystawka), dorsza z sosem kurkowym i dopchałam się jeszcze musem z mascarpone, czego bardzo żałuję, chociaż był dobry, ale opchałam się tak, że ledwo chodzę ᶘᵒᴥᵒᶅ jakbym nie miała alergii na owoce morza to na pewno poszłabym na jakieś mule czy kalmary bo podobno mają pryma sort
Jestem w stanie zrozumieć gdy Ukraina żąda od Zachodu nowoczesnych czołgów, samolotów F-16, rakiet o zasięgu +300km, ale teraz to oni są już bezczelni. Nie wiem może oni nie rozumieją że ktoś kiedyś za ten sprzęt zapłacił grube mld $ z pieniędzy podatników. #ukraina #rosja #wojna
Może ktoś jeszcze włączy się w postowanie pod #knajpydlasingli? Nie trzeba nawet być singlem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#krakow #jedzenie #jedzzwykopem #introwertycy #rozowepaski
@Snuffkin: cała przyjemność po mojej stronie, takiego tagu nam trzeba było, szczególnie w #krakow
W sumie dodałbym post o Pizzatopi żeby rozkręcić ale muszę iść przetestować w czasach pandemii czy jest dalej tak spoko jak było