Wpis z mikrobloga

@alfaiomega1: Ma rację - nie ma znaczenia czy Ukraina miałaby 500 czy 1 łódź podwodną, daje im to olbrzymie możliwości blokowania floty Rosyjskiej - która ostatnio tylko wystrzeliwuje rakiety w ośrodki cywilne. Statek widać na radarze/satelicie a nigdy nie wiadomo czy łódź podwodna z załadowanymi torpedami nie czeka przed portem w Sewastopolu.
Zresztą nidgy nie wiadomo skąd ona się wzięła na Morzu Czarnym, taką łódź podwodną HDW klasy 212A można kupić
Masz jakiś pomysł, po co ktoś kiedyś zapłacił grube $mld z pieniędzy podatników za ten sprzęt?

Może np. po to, żeby z tego sprzętu strzelać do ruskich?

@wykopyrek: +40% Niemców jest przeciwnych przekazaniu Ukrainie Leopardów. Jeśli w grę wchodził by okręt podwodny to mogło by to być z +80%
@alfaiomega1: przecież nikt im nic za darmo nie dalej tylko na krechę albo po przelewie,
a to, że ochoczo dają nawet na kredyt to dlatego, że uważają to za dobra inwestycję, poza tym w skali krajów zachodnich to groszowe sprawy

te żądania Ukrainy to zwykle związane są z tym, że nie chcą im sprzedać broni za którą oni chętnie by zapłacili,
bo tam to sramto za daleki zasięg, za nowoczesne, nie
@alfaiomega1
A po co państwa ten sprzęt kupują? Żeby zapewnić sobie bezpieczeństwo. Nie ma teraz lepszego sposobu na zapewnienie bezpieczeństwa niż dozbrajanie Ukrainy.
+40% Niemców jest przeciwnych przekazaniu Ukrainie Leopardów. Jeśli w grę wchodził by okręt podwodny to mogło by to być z +80%

@alfaiomega1: masz jakieś źródło tych rewelacji statystycznych? czy to kolejna produkcja instytutu danych z dupy?
Albo inny "sondaż" robiony na reprezentatywnej grupie składającej się z redakcyjnych kolegów obecnych w stołówce?
No i nie odpisałeś na pytanie: do czego ten sprzęt został kupiony? Żeby wozić pitcę? Czy żeby zabijać ruskich żołnierzy?
@alfaiomega1: czyli ankieta z "YouGov", z apki internetowej. Masz jakieś prawdziwe dane?
I jeszcze raz: czy wysłanie sprzętu do zabijania rosjan do ukrainy, gdzie następuje zabijanie rosjan, nie jest czasem jedynym najlepszym wykorzystaniem tego sprzętu?
@alfaiomega1: Ukraińcy wiedzą, że na Niemcach jest ogromna presja pod którą się uginaja. No to kują żelazo póki gorące.

Inna sprawa, że Ukraina walczy o swoje istnienie, więc są gotowi zrobić wszystko. Nie ma się co dziwić.

Jeśli nie dostaną więcej sprzętu i kasy to przegrają.
Ja nic takiego nie napisalem, naucz się czytać

@alfaiomega1: A to to co?

Ukraina żąda od Zachodu nowoczesnych czołgów, samolotów F-16, rakiet o zasięgu +300km, ale teraz to oni są już bezczelni.

Wymieniasz to co "żądają".
Masz jakiś pomysł, po co ktoś kiedyś zapłacił grube $mld z pieniędzy podatników za ten sprzęt?

Może np. po to, żeby z tego sprzętu strzelać do ruskich?

@wykopyrek: Nie, nienawistna małpeczko, nie buduje się armii tylko po to aby dokopać jednemu państwu, który nawet nie jest twoim sąsiadem.
@alfaiomega1: Dostali już w #!$%@? sprzętu, teraz jeszcze łodzie atomowe, a co będzie dalej? Serio, jest coś jeszcze co można dać bo już nie mam pomysłu, a wiadomo, że to też im nie wystarczy i będą wołać o coś jeszcze lepszego i droższego.
nienawistna małpeczko,

Jest jakiś powód, dla którego mnie wyzywasz? Zjadłem ci obiad? Naplułem na okno? Napierdziałem do windy?

nie buduje się armii tylko po to aby dokopać jednemu państwu, który nawet nie jest twoim sąsiadem.

@stdmat: nie dokopać, ale zakopać i nie jednemu państwu, ale temu jednemu konkretnemu, unikalnemu, które nie potrafi funkcjonować w międzynarodowej społeczności.
@wykopyrek:

Jest jakiś powód, dla którego mnie wyzywasz? Zjadłem ci obiad? Naplułem na okno? Napierdziałem do windy?

Podobnie jak pół wykopu kierujesz się w rozumowaniu prymitywną, plemienną nienawiścią.

nie dokopać, ale zakopać i nie jednemu państwu, ale temu jednemu konkretnemu, unikalnemu, które nie potrafi funkcjonować w międzynarodowej społeczności.

Cywilizowane państwo nie buduje armii po to aby zakopać inne państwo. Tak czynią państwa zbrodnicze.
Jprd z kim ja dyskutuje.....

@alfaiomega1: Z kimś kto zna zasady i logikę pisania.
Chociaż osobiście bym tego nie nazwał dyskusją, bo zwyczajnie walnąłeś ruską propagandą (Ukraina ŻĄDĄ) i twierdzisz, że tego nie robisz.