Aktywne Wpisy
ataeB +17
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +221
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
- Safe haven, ochrona przed inflacją - Spalone, ludzie tego nie kupili. Nikt normalny nie wrzuca oszczędności całego życia w nieruchomość po cenach z grudnia tylko dlatego, że inflacja okresowo wynosi 3%.
- Taniej nie będzie. - Śmiech na sali. Wszyscy wiedzą, że będzie taniej tylko nie wiadomo dokładnie o ile. Z pewnością dołka jeszcze nie osiągnęliśmy.
- Potężni deweloperzy śpiący na gotówce. - Bleh, a jednocześnie HRE uruchamia akcję mającą przekonać rząd do pomowania kredytów i jednocześnie wyrzuty do KNF, że daje bankom rekomendacje nie po myśli deweloperów.
- Deweloperzy ograniczą podaż. - Po pierwsze wtórnego nie ograniczą. Po drugie budowa przeciętnego bloku to 25 miesięcy, a w pierwszym kwartale odpalono historyczną ilość budów. Ograniczenie podaży co najwyżej w okolicach 2023 roku.
- W pierwszym kwartale ceny wciąż rosły. - To chyba było najgłupsze. W pierwszym kwartale nie było koronawirusa, dopiero w ostatnich dwóch tygodniach marca mieliśmy początek kryzysu.
- Przecież ceny ofertowe nawet lekko rosną. - Tak, ale jednocześnie drastycznie wzrosła ilość ofert. Dzieje się tak dlatego, że ludzie chcą wyjść po starych cenach. Tylko mało kto to kupuje. Transakcyjne za to spadają.
#nieruchomosci #codzinnenaganianie #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #ekonomia #gospodarka
Komentarz usunięty przez autora
- Owszem można wrzucić oszczędności całego życia w nieruchomosci. I może to być bardzo sensowny krok, bo wystarczy spojrzeć na historyczną ewolucję cen. Emmerson Evaluation zapowiada po 2 latach spadków początek wzrostów, które przekroczą nawet aktualne maxima cenowe. Więc warto kupować nieruchomości. Może nie po cenach z grudnia 2019 w ścisłym centrum Warszawy. Ale po średnich cenach? Jak najbardziej. Wystarczy dobra lokalizacja.
- Gdybym kupił "za oszczędności życia" mieszkanie w 2010r, to teraz byłbym do przodu, nie tylko o wzrost jego wartości, ale jeszcze o czynsz najmu oraz zaoszczędzone środki, których nie wydałem na wynajem. Faktycznie, to byłaby fatalna
@nfhn: Spadają od kwietnia: https://www.bankier.pl/nieruchomosci/ceny-mieszkan
Komentarz usunięty przez autora
@mickpl: to jest nieprawda, szczególnie "nfhn" jest dzisiaj niezmiernie aktywny