Wpis z mikrobloga

@TypowyDaltonista @PodtekstowaTkanina: @XkemotX: Mimo, że w domu mam ekosystem Apple, od zegarka, przez telefon czy telewizję, to nie wiem z czego wynikają absurdalnie wysokie ceny tak starych urządzeń.

6S ma dalej wsparcie i dostanie nowego iOS 14, ale 600 zł za używany telefon z 2015 roku, gdzie bateria pamięta czasy Mieszka I, to X k---a D.

Dziwię się, że ktoś to kupuje. Ostatnio nowego iPhone’a 7 kupiłem
  • Odpowiedz
@LipaStraszna dla mnie nienormalnym jest kupowanie ip8 za prawie 2k złoty, telefon z ramkami na pół przodu, baterią trzymająca pół dnia przy normalnym użytkowaniu i wyświetlaczem LCD, według mnie jest warty maksymalnie tysiąc i to rose gold żeby wyglądał chociaż trochę drożej i nie mówię że ten telefon jest zły, ale jest po prostu za stary na taką cenę
  • Odpowiedz
@XkemotX: ten 6S to jest jeszcze pikuś. Za iPada mini I generacji (czyli tego co nie ma retiny nawet i posiada niską rozdzielczość), tablet z 2012 roku, nie wspierany od 4 lat, niektórzy wołają na OLX po 300 zł xD
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: no ale 2 lata temu, to nie teraz. Każdy wydaje pieniądze jak chce, ale moim zdaniem iPad mini pierwszej generacji nie jest wart więcej jak 100 zł. W momencie premiery można było go kupić za 1400 zł, wiec 300-400 jakie ludzie wołają na OLX to absurd. Tam masz stary procesor, 8-letnią baterię, mało RAM, aplikacje chodzą wolno i zero wsparcia. Ja ostatnio kupiłem dla rodziców iPada z Outletu Media
  • Odpowiedz
@lipastraszna tak jest u nas z większością elektroniki. Jakakolwiek próba negocjacji nie istnieje, do ludzi nie trafia, że to stary sprzęt, oni kiedyś dużo za niego dali i część. Wiszą potem ogłoszenia miesiącami.
  • Odpowiedz
@PanPrezes_PL: mega dobry, długo się wahałem czy kupić, bo myślałem, że pewnie bateria krótko trzyma albo porysowany. No ale w sumie jak ma gwarancję Apple to można do Cortlandu wysłać, a jak mocno porysowany to zwrócić w ciągu 14 dni. Kupiłem, a tu niespodzianka. Bateria trzyma tyle co w moim modelu z 2018 roku (ten sam soc A10) i zero rysek.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LipaStraszna: Na OLX z 8 miesięcy temu dało radę kupić 6S 32 GB po 500 złotych. Cena jest adekwatna do popytu, a tu jest on wysoki najwyraźniej. Poza tym na Allegro jest masakra pod kątem prowizji bo przy 600 złotych będzie jej około 60 zł co już obniża sprzedającemu to co mu zostanie w kieszeni, stąd też OLX przy odbiorze osobistym jest wygodny i można dorwać sprzęt taniej, oczywiście trzeba
  • Odpowiedz